Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt gir tilskudd til den svensk-norske samproduksjonen Laura, den estisk- norske samproduksjonen Container og den norske dokumentarfilmen Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben.

Laura Bilde - Pressemelding NFI Juni 2022.png

Laura

Produsent Renée H. Mlodyszewski og True Content Production Norway får 2.200.000 kr i tilskudd til den svensk-norske samproduksjonen Laura som regisseres av svensk-norske Fanny Ovesen. Hovedprodusent er svenske Kjellson & Wik. Filmen handler om Laura (19) som reiser gjennom Europa sammen med venninnen Alexandra (Alex, 19). En morgen våkner Laura naken ved siden av en annen couchsurfer – tydeligvis etter å ha hatt sex. Hun husker ingenting fra kvelden deres sammen. Livet får en vending når Laura frykter at natten ikke var frivillig.

Laura / NFI

Container.jpg

Container

Produsent Magnus Kristiansen og 20/20 Pictures får 1.400.000 kr i tilskudd til den estisk-norske samproduksjonen Container som regisseres av Arun Tamm. Hovedprodusent er estiske Allfilm. Container er en intens 90-minutters overlevelseshistorie om 71 ulovlige innvandrere låst inne i en kjøletrailer på en farlig reise mot frihet. En reise som raskt blir en dødsfelle når dørene lukkes.

Container / NFI

Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben

Produsent Gudmundur Gunnarsson og produksjonsselskapet Fuglene får 2.000.000 kr i tilskudd til produksjon av dokumentarfilmen Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben. Regi er ved Kari Anne Moe.

Mina, røverne og den samiske motorsykkelklubben / NFI

Om tilskudd til samproduksjoner

NFI gir tilskudd til samproduksjon av kortfilm, spillefilm, serier og dokumentar.

Samproduksjonstilskudd gis til utvikling og produksjon av audiovisuelle verk med høy kunstnerisk og produksjonsmessig kvalitet som stimulerer til profesjonalisering av norsk filmbransje gjennom økt internasjonalt samarbeid. Ordningen skal også bidra til å øke norske produsentenes muligheter for internasjonal finansiering og for å nå ut til publikumsgrupper og markeder i andre land med andre egne prosjekter.

Samproduksjoner skal også bidra til kvalitet og mangfold i tilbudet til publikum i Norge.

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no