Norsk filminstitutt

I konkurranse med 4288 andre filmer har Eivind Landsviks kortfilm Tits blitt invitert til kortfilmkonkurransen på filmestivalen i Cannes. Der kan Landsvik dermed bli den andre norske filmskaperen noensinne til å vinne en gullpalme for beste kortfilm. 

Foto: Vi ser en person bakfra som står i en blomstereng. Utsnittet er fra livet og ned, og vi ser bare kanten av en skjorte, baksiden av to ben og en bukse som ligger rundt anklene.
Tits. Foto: Eivind Landsvik

Ved siden av ti andre kortfilmer fra elleve andre nasjoner skal filmen til Landsvik vurderes av en jury som ledes av den prisbelønte ungarske regissøren Ildikó Enyedi.

Tits forteller historien om to tenåringer som møtes under uheldige omstendigheter en kveld og oppdager ting om hverandre de ikke ante, selv etter flere års skolegang sammen. 

Enkel og presis fortalt historie

Kortfilmen har mottatt 528.826 kr i tilskudd fra Norsk filminstitutt, og i sin vurdering av prosjektet skrev konsulent Rodrigo Stoicheff: Gjennom en enkel og presis fortalt historie gir filmen oss et innblikk i hvordan det er være ungdom i dag. Tits viser at man kan finne kjærlighet eller vennskap der man minst venter det. Historien fortelles på en ekte og usminket måte, samtidig som filmskaperne klarer å finne poesi og skjønnhet i de små øyeblikkene som bringer Oscar og Iben sammen.

Regissør og produsent

Regissør og manusforfatter Eivind Landsvik har regissert musikkvideoer i en årrekke. Han har de siste årene skrevet og regissert flere kortfilmer og er anerkjent for sin særegne, visuelle stil. Eivind har vunnet priser på Kortfilmfestivalen, Biff og Spellemann. På Kortfilmfestivalen i 2021 fikk han både Filmkritikerprisen for kortfilmen Sofia, en sommer og Gullstolen for beste musikkvideo med Boy Pablo: Hey Girl. 

Kortfilmen er produsert av Kristin Emblem, Lars Ulrik Wold og Mari Jørgensen for Einar Film Drama AS.  Kristin Emblem er også blant produsentene på regissør Thea Hvistendahls kommende Håndtering av udøde som Neon Pictures har sikret seg distribusjonsrettighetene til i USA og Storbritannia.

Norske kortfilmer i konkurranse i Cannes

Sist Norge hadde en kortfilm i konkurranse i Cannes, var i 2014 med Hallvar Witzøs Ja, vi elsker, før det igjen var det Lisa Marie Gamlems Kjøttsår som konkurrerte i 2011 og i 2006 tok Bobbie Peers med seg Norges til nå eneste gullpalme for sin kortfilm Snifffer. Nå er det altså Eivind Landsviks Tits sin tur til å konkurrere om en av verdens aller mest prestisjetunge filmpriser.

Studentfilm med norsk regissør

I tillegg til Tits skal norske Marlene Emilie Lyngstad vise sin 44 minutter lange studentfilm fra Den Danske Filmskolen, Norwegian Offspring, i studentfilmprogrammet La Cinef.

  • Arna Marie Bersaas
    • Arna Marie Bersaas

    • Lanseringskonsulent utland
    • Telefon: +47 928 13 088
    • E-post: amb[@]nfi.no
  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no