Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt har ansatt Kjetil Omberg (48) som ny avdelingsdirektør for Produksjon og internasjonale relasjoner (PIR).

Kjetil Omberg.Foto
Foto: Alen Grujic

Kjetil Omberg har både lang og bred erfaring fra filmbransjen, gjennom filmklubb-aktivitet, arbeid med distribusjon og lansering, og de siste 13 årene som uavhengig produsent for nærmere 30 spillefilmer.

- Jeg er veldig glad for å få denne muligheten til å kunne bidra til å utvikle norsk film og bransjen vår videre. For en lidenskapelig filmelsker med erfaring fra flere ledd i økosystemet, oppleves det som et naturlig steg å nå gjøre en innsats som avdelingsdirektør i Norsk filminstitutt. Jeg gleder meg til å jobbe videre med den gjeldende strategien, sier Kjetil Omberg.

Bred erfaring

Gjennom selskapene Tappeluft Pictures og 74 Entertainment har Omberg vært med på å produsere en rekke spillefilmer, med særlig vekt på sjangerfilm. Blant titlene er Død snø-filmene til Tommy Wirkola som nærmest er blitt for klassikere å regne. De siste par årene har han stått bak titler som I onde dager, Jentetur og Gulltransporten. I inneværende år lanseres Tina & Bettina 2, samt jule-skrekk-komedien There's Something in the Barn.

Før overgangen til produksjon arbeidet Omberg med distribusjon og lansering av film i alle størrelser og format. Først via filmklubb-bevegelsen, så videre i selskap som Arthaus, Norsk Filmdistribusjon og Warner Brothers frem til Euforia Film som han var initiativtaker til å etablere i 2008. 
 

Foto: En smilende kvinne, direktør i Norsk filminstitutt Kjersti Mo, står foran en lys bakgrunn. Hun har brunt halvlangt hår, en hvit bluse med prikker og en rød jakke.
Foto: Einar Aslaksen

- Kjetil har fersk og omfattende erfaring fra flere satsingsområder for Norsk filminstitutt, og med ham på laget styrker vi NFIs arbeid med blant annet produksjonsfinansiering og internasjonal posisjonering. Jeg er veldig glad for at han vil bidra med sin kompetanse og gleder meg til å få ham på plass i ledergruppen, sier direktør Kjersti Mo i Norsk filminstitutt.

Bransjen mer internasjonal enn før

Kjetil Omberg, har et stort internasjonalt nettverk og har jobbet med alt fra amerikanske studioer og internasjonale strømmeaktører til manusforfattere i Laos. Han har deltatt på festivaler og filmmarked over hele verden gjennom sitt virke. 

- Jeg gleder meg til å ta fatt på denne jobben. Norsk bransje har aldri vært så internasjonalt orientert som nå, og jeg håper at jeg kan bidra til styrke dette ytterligere, sier Omberg. 

Omberg starter som ny avdelingsdirektør for Produksjon og internasjonale relasjoner (PIR) i mars.

 • Gyrd Steen
  • Gyrd Steen

  • Kommunikasjonssjef
  • Telefon: 90167771
  • E-post: gyrd.steen[@]nfi.no
 • Jakob Berg
  • Jakob Berg

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 971 977 66
  • E-post: jakob.berg[@]nfi.no