Norsk filminstitutt

Denne uka starter Tokyo Game Show (21.-24. september), et viktig samlingspunkt for spillbransjen i Asia. Norsk filminstitutt er tilstede sammen med norske spillprodusenter. 

 

foto. to tegnede figurer i japansk anime-stil snurrer i en virvel av stilisert tilbehør til pc og spill med påskriften Tokyo Game Show 2023

Tokyo Game Show er en av verdens største spillmesser, med publikumsbesøk opp mot 300.000. Messen samler både publikum og bransje fra hele Asia, den har vært arrangert i snart 30 år, og avholdes årlig over fire dager på Makuhari Messe i Tokyo. 

Norsk filminstitutt organiserer standen Norwegian Games i messedelen Indie Game Area (se link her), der fire norske spillselskaper viser sine spillsatsinger. NFI har valgt ut selskapene og spillene etter en søknadsrunde, blant annet basert på potensiale i de asiatiske markedene. På Tokyo Game Show kan de norske spillprodusentene møte utgivere og investorer fra disse store spillmarkedene, og få verdifulle tilbakemeldinger fra publikum.   

Fra UP3, NFIs utviklingsprogram for kvinner i spillbransjen, deltar Ellen Lyse Einarsen og Adriane Brennmoen til Tokyo Game Show. De representerer selskapet Hyper Games, som presenterer sitt kommende spill om Snusmumrikken (se under) på Tokyo Game Show. 

Les mer om UP3 her

 

Norske selskaper og spill på Tokyo Game Show 2023

 

Hyper Games 

Snusmumrikken – Melodien i Mummidalen 

 

Hyper Games AS ble stiftet i Oslo i 2012, og har nå 11 ansatte. Selskapet står bak profilerte titler som mobilspillet Eggggg og Mørkredd, som blant annet vant Årets spill under den nordiske prisutdelingen Nordic Game Awards i 2021.

Snusmumrikken – Melodien i Mummidalen er et musikalsk eventyrspill for alle aldre, hvor Snusmumrikken skal gjenopprette harmonien i Mummidalen etter at det har blitt opprettet en rekke parker som ødelegger den naturlige balansen i dalen. 

D-Pad Studio 

Vikings on Trampolines
Savant Ascent: Remix 


 

D-Pad Studio holder til på Askøy, og består av et team på fem personer. Selskapet er mest kjent for eventyrspillet Owlboy, som er godt kjent også utenfor Norge. D-Pad er kjent for en særegen stil både på gameplay og polish, og en utføring i pikselgrafikk som er i særklasse.  

Vikings on Trampolines er et trampoline-actionspill for opp til fire vikinger. Spillet kan spilles med én hånd, og har en rekke ulike moduser for én eller flere spillere, enten på lag eller mot hverandre.

Savant Ascent: Remix er en nytolkning av D-Pads første spill Savant Ascent. Tittelen henspiller på musikeren Savant, som bidrar i flere av D-Pads øvrige spill. Til denne remix-utgivelsen har han skrevet tolv nye sanger. Savant Ascent: Remix ble nominert til Beste lyd under årets Gamescom Awards i Køln i august. Spillet ble lansert 15. september, i forkant av Tokyo Game Show åpner.

 

Sarepta Studio AS

Mitt barn: Lebensborn

Sarepta ble opprettet på Hamar i 2010, og er en del av spillklyngen Hamar Game Collective. De har markert seg internasjonalt med Mitt barn: Lebensborn, og drar til Tokyo med en ny, oppusset versjon av spillet. De er i dag 17 ansatte, og drives av daglig leder Catharina Bøhler.

Mitt barn: Lebensborn er produsert i samarbeid med Teknopilot, og er per i dag Sarepta Studios største utgivelse. Spillet vant Bafta i 2019 for Games beyond Entertainment, og høstet internasjonal oppmerksomhet for tematikken om krigsbarn fortalt gjennom en forsørgers perspektiv.     

Krillbite Studio AS

Fruit Bus

Krillbite Studio ble opprettet på Hamar i 2011, og var i flere år en del av Hamar Game Collective. De holder i dag til i Oslo, og har 11 ansatte. Selskapets største tittel hittil er dramagrøsseren Among the Sleep, hvor en emosjonelt tung tematikk oppleves gjennom øynene til et lite barn. Krillbite har en rekke kunsteriske og kreative spill i porteføljen, som The Plan, Sunlight og Mosaic.

Fruit Bus er et eventyrspill hvor man kjører rundt i en food truck og servere mat til ulike dyr. I spillet skal man sanke ingredienser, bearbeide dem og blande sammen til nye retter man kan selge over disk. Spillet er et lystig sidespor til Krillbites tyngre og mer kunsteriske narrative opplevelser.

Se engelsk presentasjon av Norwegian Games på TGS her

 

 • Kaja Hench Dyrlie
  • Kaja Hench Dyrlie

  • Seksjonsleder dataspill
  • Telefon: +47 951 46 912
  • E-post: kaja.hench.dyrlie[@]nfi.no
 • Bernt Erik Pedersen
  • Bernt Erik Pedersen

  • Kommunikasjonsrådgiver
  • Telefon: +47 971 79 456
  • E-post: bernt.pedersen[@]nfi.no