Månelyst i Flåklypa er som en av fem animasjonsfilmer tatt ut til hovedkonkurransen på filmfestivalen i Shanghai, en av Asias og dermed verdens største filmfestivaler.

Månelyst i Flåklypa

For europeiske filmer generelt er det vanskelig å komme inn på det stadig voksende kinesiske og asiatiske markedet. Men animasjonsfilmer har vist seg å ha større muligheter enn realfilmer på å komme gjennom det svært trange nåløyet til markedene, og nå har Månelyst i Flåklypa, den tredje av filmene fra Flåklypa som er produsert av produksjonsselskapet Maipo altså blitt invitert til hovedkonkurransen på A-festivalen Shanghai International Film Festival. Der kan filmen i konkurranse med fire andre animasjonsfilmer vinne hovedprisen The Golden Goblet. 

-Shanghai er en av de største filmfestivalene i Asia, og vi i Maipo har i mange år jobbet målbevisst mot det kinesiske markedet, blant annet med å være aktive i filmbrobyggingstiltaket Bridging the Dragon, så å få Månelyst i hovedkonkurransen i Shanghai er veldig stort, sier produsent Cornelia Boysen i Maipo.

Månelyst i Flåklypa er animert hos Qvisten animasjon og regissert av Rasmus Sivertsen, fra et manus av Karsten Fullu, som igjen har basert seg på Kjell Aukrusts karakterer og univers.

Her er alle de nominerte