Norsk filminstitutt

Norge er fokusland på European Film Market under Berlin internasjonale filmfestival i 2019 og kommer til å ha et eget hus ved siden av markedet. 

berlinale coproduction bilde 2.jpgFilmfestivalen i Berlin er blant verdens største og viktigste filmfestivaler. Som fokusland på festivalens marked får norsk filmbransje en unik mulighet til å presentere norsk film og filmkultur for en global filmbransje og publikum

Som annonsert tidligere i år, skal Norge altså være fokusland under filmfestivalen i Berlin i tillegg til at Norge også er gjesteland på bokmessa i Frankfurt høsten 2019. Dette blir en av de aller største internasjonale satsingene for norsk kultur noensinne.

Det beste Norge har å by på

Med støtte fra Kulturdepartementet, Utenriksdepartementet og den norske ambassaden i Berlin skal Norsk filminstitutt i samarbeid med norsk filmbransje og EFM rette søkelyset på det beste Norge har å by på innen den audiovisuelle bransjen. Norges dyktigste filmarbeidere, spennende produksjoner og nye talenter får dermed sjansen til å promotere egne prosjekter og knytte nye internasjonale kontakter. Dette er også en anledning til å vise frem Norge som innspillingsland for utenlandske filmer og serier.

NORWAY HOUSE

Norge kommer i anledning filmfestivalen til å bygge et eget hus i umiddelbar nærhet til European Film Market i Berlin. NORWAY HOUSE blir lett tilgjengelig og attraktivt for alle interesserte festivaldeltakere.

Her vil vi huse norske tjenestetilbydere og filmorganisasjoner og vi vil ha åpent fra fredag 8. februar 2019 til og med onsdag 13. februar 2019. Huset kommer til å inneholde utstillingsområde, scene, kafe/bar, egne møterom og bord i et åpent område, som også egner seg for møter. Både på dagtid og tidlig kveld vil det bli forskjellige arrangementer for filmbransjen.

Vi skal også preg Berlinalen med norsk tilstedeværelse i andre forum og arenaer. NFI kommer tilbake med mer informasjon om dette ettersom programpostene bekreftes.

For filmbransjefolk som vurderer når det er mest nyttig å være til stede i Berlin, er vår anbefaling å være der fra fredag 8. til onsdag 13. februar. Early bird-priser på markedsakkreditering til European Film Market kan fås frem til 9. desember.

Ses i Berlin i februar - vi gleder oss!

 

  • Jakob Berg
    • Jakob Berg

    • Kommunikasjonsrådgiver
    • Telefon: +47 971 977 66
    • E-post: jakob.berg[@]nfi.no