Norsk filminstitutt

Cinekid Wrap! er et samarbeidsprosjekt mellom filminstitusjoner i flere land. Prosjektet har til hensikt å få prisvinnende europeiske filmer vist for barn over hele Europa.

wrap_logo.png

NFI har de pedagogiske rettighetene til filmene i Norge, og samarbeider med ulike aktører slik at flest mulig barn skal få mulighet til å se filmene. Våre samarbeidspartnere er:

Ta kontakt dersom du ønsker å sette opp en eller flere av filmene på din visningsarena. Kontaktinformasjon nederst på siden. 

Bilder og markedsmateriell

Vi har laget noe markedsmateriell (plakater, Facebook-annonser, synopsis, flyers) til årets filmer og lagt de tilgjengelig i Sharepoint sammen med høyoppløste bilder.

Du kan laste ned filene her.

Filmene som er plukket ut til Cinekid Wrap! er:

Binti

En smilende jente.
Vinner av Europas beste barnefilm 2019 - ECFA-kåringen foregikk i Berlin 2020.

Kreative Binti (12) har en drøm. Hun vil bli en berømt vlogger på YouTube! 

Hun er født i Kongo, men bor papirløs i Belgia sammen med faren. En dag stormer politiet leiligheten. For å unngå å bli sendt ut av landet, legger de ut på rømmen. De søker tilflukt på landsbygda. Der blir de kjent med Elias og moren hans. Binti lover å hjelpe Elias med å lage en youtube-kanal for å promotere hans ‘Redd-okapiklubb’. Samtidig får hun også en idé. Hva om hun kan få faren og Elias sin mor til å forelske seg? Hvis de gifter seg, kan de jo bli i Belgia for alltid? En herlig, morsom og viktig film for barn og voksne. Gå til filmstudieark for Binti

Fight Girl

En alvorlig jente i boksepositur.
Vinner av European Film Academy Young Audience Award.

Girlpower! 

Bodil (12) flytter og er ny på skolen. Hun er en beskyttende søster og passer ekstra godt på broren som har diabetes, og som ofte blir ertet. Hun er ikke redd for å si ifra og lar seg ikke pelle på nesen. Bodil møter Joy, en jente med skikkelig kul attitude. Joy introduserer henne for kickboksing. Bodil er et naturtalent og gjennom kickboksingen får hun utløp for sitt temperament og sine følelser. I bokseringer kan det være en styrke å ha mye temperament, men klarer hun å styre seg utenfor ringen? Gå til filmstudieark for Fight Girl

Too Far Away

To gutter sitter ved et bord.

Vennskap og kjærlighet til fotball, på tvers av kulturer. 

Ben (11) og familien må flytte. Han må forlate skolen hvor han er populær og fotballaget der han er toppskårer. Nå er han plutselig en outsider og blir satt på benken på det nye laget. Det er ikke bare Ben som er ny. Tariq (12) fra Syria er også fersk på laget, men han blir populær med en gang og tar Bens plass på banen. De bitre konkurrentene har kanskje mer til felles enn de først tror? Konkurranse og sjalusi utvikler seg til et varmt vennskap. Gå til filmstudieark for Too Far Away

Just Charlie

Just Charlie1

Fremtiden til Charlie ser lys ut, men istedenfor å gripe muligheten trekker han seg tilbake og tvinger frem spørsmålet: Hvem er Charlie? Just Charlie er en rørende og autentisk historie om identitet, vennskap og valg. Filmen tar oss med på hele familiens emosjonelle reise gjennom fornektelse, sinne, forhandling, depresjon og aksept av Charlies kjønnsidentitet. Samtidig som Charlie er, og alltid har vært, bare Charlie. Gå til filmstudieark for Just Charlie

Krig

the-war-game_f

Omar og Mira er ledere for hver sin gjeng og bestemmer over hvert sitt område. De to gjengene deler bruken av den lokale skatehallen, og konflikten holdes i balanse på grunn av fastsatte regler de alle forholder seg til og respekterer. Men så flytter Malte inn i naboblokka. Malte er ekspert på historiske slag og spillteori, og han blir snart Miras strategiske konsulent. Krigen er et faktum. Men hvor langt er barna villige til å gå for å vinne krigen? Og er det egentlig krig de vil ha?

Krig er en spennende barnefilm om lek og blodig alvor, som åpner opp for diskusjon og refleksjon om samfunnet og konsekvensene av konflikt ute av kontroll. Gå til filmstudieark for Krig.

My Brother Simple

My Brother Simple1

Selv om Bens bror Barnabas er 22 år, har han en mental alder på kun 3 år og går derfor under kallenavnet Simple. Når deres mor plutselig dør må Barnabas flytte til et hjem for psykisk utviklingshemmede, til Bens store fortvilelse. Brødrene setter ut på en ellevill reise for å finne faren deres, som de ikke har sett de siste 15 årene.

My Brother Simple er en søt og morsom film som handler om å ta ansvar og gjøre hva som er rett, både for en selv og de man er glad i. Gå til filmstudieark for My Brother Simple.

Enclave

ENC_STILL_72dpi_1.jpg

Enclave er et sterkt drama om krig, konflikt og etnisk rensning, men også en historie om tilgivelse og kjærlighet. Filmen var Serbias Oscar-bidrag for beste utenlandske film i 2015, og har blitt vist ved en rekke internasjonale filmfestivaler. Gå til filmstudieark for Enclave.

Little Wing

Little wing 1.jpg

Å vokse opp som eneste barn av en enslig mor er ikke lett. Spesielt ikke for Varpu. Hun er på god vei inn i voksenlivet med en mor som oppfører seg mer som en jevnaldrende søster enn en ansvarsfull mor. De to bor alene og Varpu har aldri møtt faren sin. På rideskolen har alle jentene vellykkede foreldre og fine biler. Varpus mor har ikke en gang førerkort.  Filmen utforsker Varpus forhold til moren, mens de begge prøver å finne seg selv og sin uavhengighet, og mens Varpu forsøker å finne sin ukjente far. Gå til filmstudieark for Little Wing.

Storm og ildbrevet

Storm og ildbrevet.jpg

Året er 1521, og i Europa herjer religionskrigene. Tolvåringen Storm har vokst opp i farens boktrykkeri i Antwerpen, Belgia. En dag forstår han at faren i all hemmelighet trykker forbudte dokumenter og bøker, blant annet et brev skrevet av den kjente kirkekritikeren Martin Luther. Når myndighetene får greie på dette, blir Storms far arrestert og dømmes til å brenne på bålet.

Storm lykkes med å komme seg unna med Luthers brev, og med byens soldater i hælene må Storm gjøre alt han kan for å redde faren før det er for sent. Gå til filmstudieark for Storm og ildbrevet.

Krigens hemmelighet

Secrets_of_war_Still.jpg

Sommeren 1943, Nederland. Tolvåringene Tuur og Lambert er uatskillelige bestevenner. De to guttene farter rundt i skogene og grottene rundt landsbyen og kjenner alle kriker og kroker. Men Den andre verdenskrig preger livene deres stadig mer og mer. Mens Tuurs foreldre slutter seg til motstandsbevegelsen går Laberts familie inn i det tyskvennlige nasjonalsosialistiske partiet. Gå til filmstudieark for Krigens hemmelighet.

Mother, I Love You

Mother I love you.jpg

Raimonds (12) gjør alt han kan for å gjøre moren stolt. Han spiller til og med saksofon i skoleorkesteret i stedet for å gjøre det han aller helst vil - å kjøre sparkesykkel i skateparken sammen med bestevennen Peteris. Da han prøver å skjule at han har fått melding med hjem fra skolen, vikler han seg inn i en serie med løgner som kommer helt ut av kontroll. Til og med vennskapet med bestevennen står på spill...

Prisvinner på Barnefilmfestivalen 2014 og Latvias Oscar-bidrag samme år. Gå til filmstudieark for Mother, I Love You.

Trekkfugler

Trekkfugler2.jpg

Å fylle år den 29. februar er ikke alltid like kult synes Cathy (10). Spesielt ikke når hun får et egg (!) i presang av den rare faren sin. En dag venninnen Margaux er på besøk, klekkes egget og den første andungen ser er henne. Fra da av tror andungen at det er hun som er moren. Margaux sitter i rullestol og skal snart på sykehus. Foreldrene sier hun ikke kan beholde andungen. Derfor rømmer jentene og legger ut på en spennende reise for å finne et nytt hjem til andungen.

Kritikerrost festivalfavoritt som blant annet ble kåret til Årets Europeiske Barnefilm 2015. Gå til filmstudieark for Trekkfugler.

«Must see European cinema for young audiences».

Les mer om Cinekid Wrap her.

Creative Europe logo.png

 

 • Nina Cecilie Bull
  • Nina Cecilie Bull

  • Markedsansvarlig
  • cinematek og program
  • Telefon: +47 920 36 366
  • E-post: nina.cecilie.bull[@]nfi.no