Norsk filminstitutt

12 deltagere ble tatt opp i programmet 2018/2019 basert på 124 søknader. Inntakskomiteen bestod av Ståle Stein Berg, dramaserie- og spillefilmkonsulent hos Norsk Filminstitutt, Helle Hansen, dokumentarfilmkonsulent hos Norsk filminstitutt og Maria Bock, leder av Kvinnesatsingen hos Talent Norge. 

Deltagerne

Elisabeth Kvithyll - produsent

Elisabeth Kvithyll er utdannet filmprodusent ved WA Screen Academy og Den Norske Filmskolen. Hun produserte Izer Alius Å vokte fjellet, som vant både Amanda og Gullstolen, og Hallvar Witzøs Ja vi elsker som ble Gullpalme-nominert og mottok en Honorable Mention på filmfestivalen i Cannes 2014.

Hun er nå aktuell som produsent for Tuva Novotnys kritikerroste Blindsone, som ble vist i både Toronto og San Sebastian. 

Les om Elisabeth hos Nordic Women in Film her

Erika Calmeyer - regissør

Erika Calmeyer gikk ut av Den norske Filmskolen i 2014 med den prisbelønte eksamensfilmen LEA. Hun har også studert film i Melbourne, Australia. Hun jobber nå med regi på den kommende dramaserien Twin, og er snart på vei inn i opptak med TV-serien Nudesfor NRK, som co-regissør med Liv Joelle Barbosa Blad.

Les om Erika på Nordic Women in Film her
Les et intervju med Erika hos Talent Norge her

Ingrid Stenersen - regissør og manusforfatter

Ingrid er utdannet skuespiller fra London, og jobber nå som regissør og manusforfatter. Hun har regissert en rekke kortfilmer, tv-dokumentaren Fra flyktning til gründer, tv-serie for barn, og jobber i dag blant annet med spillefilmen Hadeland og dokumentaren Celle 1408, som er en del av NFIs Nye veier.

Les om Ingrid på Nordic Women in Film her.

Ingvild Søderlind - regissør

Ingvild har en BA Hons i film fra Napier University i Skottland. Hun er regissør og manusforfatter som har regissert en rekke kortfilmer, bl.a. Jenny, som ble vist ved over 40 festivaler og har vunnet mange priser. Ingvild har også regi på blant annet spillefilmen Alle utlendinger har lukka gardiner for Miso Film, og en spillefilm med produsent Thomas Robsahm.

Les om Ingvild hos Nordic Women in Film her.
Les intervju med Ingvild hos Talent Norge her. 

Johanna Pyykkö - regissør og manusforfatter 

Johanna Pyykkö har en bachelorgrad i regi fra Den norske filmskolen (2016) og har yrkeshøgskoleutdanning fra Alma Manusförfattare i Sverige.

Hun har laget prisvinnende kortfilmer som er blitt vist på internasjonale festivaler og vært i skriverom på flere dramaserier, deriblant som episodeforfatter på den kritikerroste tv-serien Heimebane. Kortfilmen hennes The Manila Lover ble utvalgt til konkurranse i Kritikeruken (Semaine de la Critique) under Filmfestivalen i Cannes (2019) og fikk fine omtaler i SCREENDAILY og NY TID. British Film Institute omtalte den som «en av de beste kortfilmene fra Cannes i år».

Hun utvikler nå fire spillefilmer og en dramaserie og har fått idéutviklingsstipend fra Norsk Filminstitutt til 3 av prosjektene.

Les om Johanna hos Nordic Women in Film
Les intervju med Johanna hos Talent Norge her.  

Julia Dahr - dokumentarfilmregissør og impact-produsent

Julia Dahr er dokumentarfilmregissør, kjent for sitt engasjement for miljø og rettferdighet, og har blant annet laget Thank You for the Rain fra 2017, som har vunnet 13 internasjonale priser og blitt vist på CPH:DOX og Hotdocs.

Julia var i 2016 på Forbes-liste som en av «30 under 30 i Europa som forandrer fremtiden i media».

Les om Julia Dahr hos Nordic Women in Film her

Julia Lindstrøm – regissør og manusforfatter

Julia er utdannet regissør fra Den norske filmskolen, og vant flere priser for eksamensfilmen Mamma. Viste filmen Grab them by the Balls på Gøteborg internasjonale Film Festival i 2018.

Kortfilmen Daddy's Girl, produsert av Barbosa Film, er hennes siste og hun er i utvikling på en spillefilm med samme tittel og tema.

Les om Julia Lindstrøm hos Nordic Women in Film her.

Marja Bål Nango - regissør og manusforfatter 

Marja er utdannet ved Nordland Kunst og Filmfagskole. Hun er manusforfatter og regissør. Har regissert flere kortfilmer, er nå i postproduksjon på kortfilmen Njuokčamat (Tungene). Hun utvikler nå sitt første spillefilmmanus Guođoheaddji sammen med manusforfatter Smávut Ingir Bål Nango.

Les om Marja på Nordic Women in Film her
Les et intervju med Marja hos Talent Norges sider her

Mona Friis Bertheussen - dokumentarregissør og produsent

Mona har blant annet laget dokumentarenTvillingsøstrene (2013) som vant publikumsprisen på IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival. Filmen vant også Gullruten her hjemme og 10 andre filmpriser. Den ble solgt over hele verden, og sett av over 20 millioner. Mona obber nå med en oppfølger om de to tvillingsøstrene fem år etter.

Les om Mona på Nordic Women in Film her

Nina Maria Barbosa Blad - produsent 

Nina er utdannet produsent ved Den norske filmskolen, og har studert filmproduksjon i Madrid. Hun driver produksjonsselskapet Barbosa Film, som fokuserer på kvinnelige filmskapere sammen med søsteren Liv Joelle. De vant Amanda for Årets beste kortfilm medMin Søster i 2017. Nina og Johannas kortfilmManila Lover ble vist i Critique de la Semaine i 2019. 

Barbosa Film er i produksjon av dramaserien Nudes i samarbeid med NRK.

Les om Nina på Nordic Women in Film her

Silje Evensmo Jacobsen - regissør for dokumentar

Silje er dokumentarregissør, utdannet ved Westerdals i Oslo, universitetet i Bergen og universitetet i Buenos Aires. Hun har regissert flere tv-serier og programmer, blant annet Team Ingebrigtsen for NRK.

I 2013 lagde hun kortfilmen Bestemors Hus, som ble vist på flere festivaler.  Silje jobber nå med dokumentarfilmen Tro kan flytte fjell med produksjonsselskapet Medieoperatørene. Prosjektet har fått utviklingsstøtte fra NFI.

Les om Silje hos Nordic Women in Film her

Yenni Lee - regissør og manusforfatter

Yenni Lee (f. 1985) har en MFA ved Akademin Valand i Göteborg. Hennes normbrytende og –kritiske filmer har vært nominert til flere priser ved bl. a Grimstad, Nordisk Panorama, Black Nights Film Festival, Göteborg Filmfestival, Locarno Festival, SXSW og Outfest. Intrikat tematikk som makt, seksualitet og død dominerer i filmene, hvor hun forsøker å løsrive seeren fra opplevelsen av tid og rom for å forstå smertens grenser. Gjennom Filmskapere utvikler hun spillefilmene «Billy+Nilo 4ever», «Kollbris» og «Alpha Hotell».

Les om Yenni hos Nordic Women in Film her
Les intervju med Yenni hos Talent Norge her