Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt utlyser stipend til en dokumentarfilmskaper eller produsent som blir valgt ut til deltakelse på IDFAcademy, i Amsterdam i perioden 10.-13. november 2022. Søknadsfristen er torsdag 25. august.

Tid:
Torsdag 10. november - Søndag 13. november
Sted:
IDFA, Amsterdam

Du må søke om plass direkte til IDFAcademy, les mer på deres hjemmeside.
IDFA foretar et utvalg blant innkomne søknader etter søknadsfrist og i samarbeid mellom IDFA og Norsk filminstitutt (NFI) velger vi ut den som får delta med stipend fra NFI.

Målgruppe:
Dokumentarfilmskapere eller produsenter som har laget sin første eller andre film og har bevist sitt talent på et nasjonalt nivå og ønsker å nå ut internasjonalt. Se ellers retningslinjene til IDFAcademy.

NFI og IDFA har en samarbeidsavtale som garanterer en norsk dokumentarist plass. Deltageren som blir valgt ut (og er profesjonell fagarbeider innenfor audiovisuell produksjon), kan deretter søke om reisestipend for å dekke utgiftene til deltakelsen, samt reise og opphold.


IDFAcademy arrangeres av en av verdens største og viktigste dokumentarfilmfestivaler, IDFA (The International Documentary Film Festival Amsterdam).

Selv om programmet ikke er prosjektdrevet, bør deltakerne ha et prosjekt i utvikling eller ferdig film til oppstart. Dette sikrer at deltakerne får benyttet  den generelle kunnskapen og rådene i arbeidet med egen dokumentar i løpet av det fire dager lange programmet.

Det fire dager lange programmet inkluderer økter, som Filmmaker Talks, hvor kjente regissører og ledende bransjefolk fra IDFAs filmutvalg deler sine erfaringer og inspirerer deltakerne i deres egne prosesser. I tillegg er en kombinasjon av rundebordsdiskusjoner, gruppesesjoner og case-studier inkludert for å lære om det internasjonale dokumentarmarkedet og gjeldende trender som hjelper deltakerne med å utvikle et bredt syn på sektoren. Sosiale arrangementer vil finne sted daglig for å oppmuntre til nye samarbeid og øke nettverket til deltakerne.

Kursdato:
Fysisk i perioden 10.-13. november 2022

Søknadsfrist:
Torsdag 25. august 2022

Søk om plass her IDFAcademy during IDFA | IDFA

Se også: 

• Reisestipend utland
• Nettsider for IDFAcademy

Kontakt

Rune Tellefsen

Konsulent kompetanse og partnerskap
+47 908 55 015
rune.tellefsen[@]nfi.no

Rune Tellefsen

Jakob Berg

Kommunikasjonsrådgiver
+47 971 977 66
jakob.berg[@]nfi.no

Jakob Berg