Norsk filminstitutt

Norsk filminstitutt utlyser ett stipend til dokumentarfilmregissør eller produsent som blir valgt ut til deltakelse på IDFAcademy, i Amsterdam i perioden 9.-12. november 2023. Søknadsfristen er tirsdag 1. august.

Tid:
Torsdag 9. november - Søndag 12. november

Meld deg på

Du må søke om plass direkte til IDFAcademy, les mer på deres hjemmeside.
IDFA foretar et utvalg blant innkomne søknader etter søknadsfrist og i samarbeid velger vi ut den som får delta med stipend fra NFI.

Målgruppe:
Dokumentarfilmregissører eller produsenter som har laget sin første eller andre film og har bevist sitt talent på et nasjonalt nivå og ønsker å nå ut internasjonalt. Se ellers retningslinjene til IDFAcademy.

IDFAcademy arrangeres av en av verdens største og viktigste dokumentarfilmfestivaler, IDFA (The International Documentary Film Festival Amsterdam).

NFI og IDFA har en samarbeidsavtale som garanterer en norsk dokumentarist plass. Deltageren som blir valgt ut (og er profesjonell fagarbeider innenfor audiovisuell produksjon), kan deretter søke om reisestipend for å dekke utgiftene til deltakelsen, samt reise og opphold.

Selv om programmet ikke er prosjektdrevet, bør deltakerne ha et prosjekt i utvikling eller ferdig film til oppstart. Dette sikrer at deltakerne får benyttet den generelle kunnskapen og rådene i arbeidet med egen dokumentar i løpet av det fire dager lange programmet.

Det fire dager lange programmet inkluderer økter, som Filmmaker Talks, hvor kjente regissører og ledende bransjefolk fra IDFAs filmutvalg deler sine erfaringer og inspirerer deltakerne i deres egne prosesser. I tillegg er en kombinasjon av rundebordsdiskusjoner, gruppesesjoner og case-studier inkludert for å lære om det internasjonale dokumentarmarkedet og gjeldende trender som hjelper deltakerne med å utvikle et bredt syn på sektoren. Sosiale arrangementer vil finne sted daglig for å oppmuntre til nye samarbeid og øke nettverket til deltakerne.

Kursdato:
Fysisk i perioden 9.-12. november 2023

Søknadsfrist:
Tirsdag 1. august 2023

Søk om plass og les mer her: IDFAcademy during IDFA | IDFA

Se også: Reisestipend utland
 

Kontakt

Rune Tellefsen

Konsulent kompetanse og partnerskap
+47 908 55 015
rune.tellefsen[@]nfi.no

Rune Tellefsen