Norsk filminstitutt

Kinofilmen Aksel forteller historien om en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene, Aksel Lund Svindal. Filmen skildrer dramatiske hendelser i utforløypene, opp- og nedturer i livet utenfor bakken og kampen mot en kropp som sliter med å tåle belastningene. Aksel gir et unikt innblikk i en eventyrlig og spektakulær idrettskarriere, i en karakterdrevet film om sam- hold, viljestyrke og frykt.

PREMIERE 5. februar 2021 DOKUMENTAR 110 min REGISSØRER Even Sigstad og Filip Christensen MANUS Even Sigstad FOTO Filip Christensen og Espen Saur MEDVIRKENDE Aksel Lund Svindal, Bjørn Svindal, Simen Lund Svindal, Kjetil Jansrud PRODUSENT Filip Christensen PRODUKSJONSSELSKAP Field Productions AS DISTRIBUTØR Euforia Film AS SALGSAGENT TBA

Regissører og manusforfatter

Regissørene Even Sigstad og Filip Christensen lager filmen sammen – begge regisserer, Christensen produserer og Sigstad har skrevet manus. De har begge bakgrunn som skikjørere, og har laget en rekke skifilmer sammen siden 2004 – i sitt eget produksjonsselskap Field Productions. I 2013 gjorde duoen seg bemerket med kinodokumentaren Supervention 1, og oppfølgeren, Supervention 2, kom på kino i 2016. Sigstad og Christensen jobber begge i tillegg med foto og klipp, og Sigstad ble nominert til Amanda for beste klipp på Supervention 2.

På manussiden har de denne gang samarbeidet med Christopher Grøndahl, som er forfatter og dramatiker, og har skrevet manus til flere filmer, blant annet Nokas og Børning.

Om prosjektet

Produsent
Filip Christensen
Produksjonsselskap
Field Productions AS
Regissør
Filip Christensen, Even Sigstad
Manusforfatter
Even Sigstad
Premieredato
27.11.2020
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
28.06.2018
Tilskudd gitt:
320.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.11.2019
Tilskudd gitt:
1.500.000 kroner
Totalbudsjett:
12.000.000 kroner
Konsulentvurdering:
Filmteamet har allerede bygget et lojalt og entusiastisk kjernepublikum i sine forrige kinodokumentarer Supervention 1 og 2. De har lenge hatt unik tilgang til Aksel Lund Svindal, og har fulgt ham tett siden 2015. Filmen retter seg mot et stort og ungt publikum i skimiljøer verden over, men vil også invitere inn et bredere publikum som lar seg inspirere av en sterk karakter som våger å konfrontere både sin egen frykt, og seg selv. Teamet har selv bakgrunn fra proff skikjøring, og vil med filmen om Aksel også visuelt ta oss med inn i skisporten med dynamikk og nærvær, så her har flere generasjoner mye å glede seg til.
Konsulent:
Eirin Gjørv