Norsk filminstitutt

I Born 2 Drive følger vi en tilsynelatende vanlig 15 åring som sitter bak rattet i en bil med 600 hestekrefter som akselererer 0-100 km/t på 1,9 sekunder. Dette er en kinodokumentar for barn og unge i alle aldre, med storslåtte bilder, fartsfylte actionscener og stor spenning. Rett og slett dokumentarens Børning - eller Fast and the Furious.      

Regissør og produsent

Regissør Daniel Fahre er en erfaren regissør med flere kortfilmer og dokumentarer bak seg, blant annet prisbelønte Home, dokumentaren Location Rjukan, som ble sett av 510.000 på NRK. Nå sist regisserte han kinodokumentaren om Marcus og Martinus, Sammen om drømmen, som i fjor fikk folkets Amanda – også den produsert av Fenomen. Også der jobbet Fahre, som nå, sammen med manusforfatter Linn-Jeanethe Kyed og produsent Tom Marius Kittilsen (som også produserte tv-serien om Marcus og Martinus for TV Norge). Fahre er fast regissør i Fenomen Film. Produsent Janne Hjeltnes har produsert en rekke kortfilmer som har fått støtte av NFI, og også tv-serien Epleslang som nylig ble vist på NRK. Med på produsentlaget er også Knut Inge Solbu, som blant annet har vært linjeprodusent på spillefilmen Svik (2009), produksjonsleder for spillefilmen Anne + Jørgen = sant og TV-serien Halvbroren.

Om prosjektet

Sjanger
Barnefilm
Produsent
Tom Marius Kittilsen, Janne Hjeltnes, Knut Inge Solbu
Produksjonsselskap
Fenomen Studios AS
Regissør
Daniel Fahre
Manusforfatter
Linn-Jeanethe Kyes

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
09.11.2017
Tilskudd gitt:
190.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.06.2018
Tilskudd gitt:
1.000.000 kroner
Totalbudsjett:
15.300.000 kroner
Konsulentvurdering:
Filmen om Oliver, Petter Solbergs sønn, som drømmer om å bli verdensmester i rally, har alle de sterke dramaturgiske elementene i seg for å bli en, som produsenten sier, blockbuster dokumentar. Filmskaperne ivaretar godt det indre og ytre drama, er bevisst viktigheten av et sterkt visuelt univers, og vet hvem publikum er og hvordan de skal nå ut til dem. Dette er et gøy prosjekt, som kan utvide mulighetene dokumentarfilmen har på kino for unge, både i inn- og utland.
Konsulent:
Lars Løge
Ordning:
Lansering i Norge
Dato:
09.01.2019
Tilskudd gitt:
1.600.000 kroner
Ordning:
Lansering i utlandet
Arena:
EFM 2019
Dato:
15.02.2019
Tilskudd gitt:
50.000 kroner