Norsk filminstitutt

I psykiatrien brukes det nå ny teknologi for å samle store data om adferd slik at vi kan forutse uønsket adferd og forebygge tidligere enn før. Men, hvem skal bestemme hva som skal klassifiseres som uønsket adferd og hvilket samfunn får vi om alle potensielle uregelmessigheter skal ryddes av veien? I Dear Destiny følger vi tre parallelle historier knyttet til dette temaet. Den ene foregår i Norge.

Om regissør og manusforfatter

Regissør Marc Schmidt er en svært anerkjent nederlandsk dokumentarfilmregissør. Han er utdannet i filmteori ved Universitetet i Utrecht, og har studert media art i Tilburg. Han vant en rekke internasjonale priser for sin dokumentar Matthew’s Laws, som handler om forholdet mellom to gutter der den ene er autist. I filmen The Chimpanzee Schoolyard i 2005, utforsker han om mennesket er i stand til å forstå en sjimpansens tanke og følelser. Schmidt utforsker ofte filosofiske og psykologiske spørsmål i sine filmer – som han også gjør i denne samproduksjonen.


Fuglene AS har regissert en rekke norske dokumentarfilmer, nå sist suksessen For vi er gutta. De har også co-produsert flere utenlandske filmer, blant annet prisvinnende Hamada (2018), som også fikk tilskudd fra NFI.
 

Om prosjektet

Produsent
Simone vd Broek
Produksjonsselskap
Basalt Film (NL)
Samprodusent
Kari Anne Moe, Gudmundur Gunnarsson
Co-produksjonsselskap
Fuglene AS
Regissør
Marc Schmidt
Manusforfatter
Marc Schmidt

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
03.07.2018
Tilskudd gitt:
500.000 kroner
Totalbudsjett:
5.742.280 kroner
Budsjett norsk andel:
750.000 kroner
Konsulent:
Eirin Gjørv