Norsk filminstitutt

Steinar (70 år) har valgt  et liv i pakt med naturen. Han bor i et isolert nediset univers på Europas nordligste spiss, bare en kilometer fra den norske grensen til Russland.  Her ute i det nedisede og værharde landskapet, finner han friheten og roen. Han hører hjemme her, men livet alene med naturen er ensomt og overveldende.

Dette er en skildring av forholdet mellom mennesket og naturen, og et meditativt og nært innblikk i et liv nære elementene.

Om regissør og manusforfatter

Regissør, manusforfatter og fotograf Egil Håskjold Larsen har master i dokumentarfilm fra Høgskulen i Volda og studert fotografi i Tyrkia. Han har fotografert en rekke norske filmer og internasjonale dokumentarfilmer, blant annet for Victor Kossakovsky. Hans debut langfilm som regissør, 69 Minutes of 86 Days, vant en rekke nasjonale og internasjonale priser, blant annet Emerging Filmmaker Award under Hot Docs. 

Om prosjektet

Produsent
Racha Nia
Produksjonsselskap
Yellow Log AS
Regissør
Egil Håskjold Larsen
Manusforfatter
Egil Håskjold Larsen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
31.10.2017
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
30.08.2018
Tilskudd gitt:
650.000 kroner
Totalbudsjett:
1.840.000 kroner
Konsulentvurdering:
I et stille portræt af Steinar (70), der er jæger med større kærlighed til naturen og dyrene end til civilisationen som han fravælger, formidler regissør og fotograf Egil Håskjold Larsen et nærværende og eftertænksomt indblik i en jægers tanker om livet og naturens fremtid. Filmens sort-hvide billeder i dens skønhed og kulde, virker til tider fysisk kolde når sneen og isen står i et. Regissøren har blik for det stor i det små og arbejder utrætteligt med at udfordre sig selv. Jeg ser en sort-hvid perle med indbygget kulde, der giver indsigt og nye oplevelser.
Konsulent:
Helle Hansen
Arena:
CPH:DOX 2019
Dato:
20.03.2019
Tilskudd gitt:
44.000 kroner