Norsk filminstitutt

Da psykolog Einar Lunga fikk diagnosen prostatakreft med spredning, oppdaget han at det var en psykisk utfordring, like mye som en fysisk, ikke minst da han måtte gjennom et ufrivillig kjønnsskifte. Han var i ferd med å gi opp, da han oppdaget en ny lidenskap: Å gå. Og at horisonten skifter med hvor du befinner deg i landskapet.

Regissør, manusforfatter og produsenter

Elsa Kvamme har lang erfaring både som manusforfatter og regissør, og har de siste årene stått bak filmer som «Konger av Oslo», «Legenes Krig» og «Trikken til Auschwitz». I tillegg til å ha regi og manus på «Einars forsvinningsnummer», produserer hun filmen sammen med Njål Lambrechts, som tidligere blant annet har produsert flere kortfilmer og musikkvideoer.

Kontaktperson

Elsa Kvamme
Produsent, Alert film AS
Telefon: 900 76 456
E-post: elkvamme@online.no

Om prosjektet

Produsent
Elsa Kvamme og Njål Lambrechts
Produksjonsselskap
Alert Film AS
Regissør
Elsa Kvamme
Manusforfatter
Elsa Kvamme

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
07.05.2015
Tilskudd gitt:
395.000 kroner
Totalbudsjett:
1.815.526 kroner
Konsulentvurdering:
Einar Lunga er åpen og velartikulert, og han tør å snakke om de smertefulle tingene ved sin sykdom. Han har heller ikke falt ned som offer for sin sykdom, men kommuniserer med den og drar på lange gåturer i Spania. Det å gå er bra for sykdommen. Einar Lunga gir håp i det håpløse. Kreft er en sykdom mann i liten grad snakker om. Vi frykter den, og det med god grunn da den rammer veldig mange, flere enn vi liker å tenke på. Derfor er denne filmen viktig og jeg tror den kan være med på å skape en viktig debatt rundt sykdommen, samtidig som den gir håp de til de som allerede har fått en kreftdiagnose.
Konsulent:
Even G. Benestad
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
13.02.2014
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Konsulent:
Even G. Benestad