Norsk filminstitutt

Elgjakta har alltid vært hellig for engerdølene. Jakta på det største dyret i skogen forsterker fellesskapet i en bygd hvor synkende innbyggertall lenge har vært en kilde til uro.
Elgskogen er en film om å høre til; om de som blir, de som drar og de som kommer tilbake.

Om regissør og manusforfatter

Ane Helga Lykka er utdannet innen klipp, dokumentar og manus fra Danmark, deretter regiutdanning fra Italia. Hun har også en bachelor i sosialantropologi. Hun lagde en serie formsterke filmer i tiden hun studerte i Italia, som har blitt vist på en del festivaler. Siden 2014 har hun bodd i Norge, og jobbet med regi på diverse tv-produksjoner, som blant annet Jakten på kjærligheten. Hun har også deltatt på IDFA Academy og 12 for the future med dette prosjektet.
 

Om prosjektet

Produsent
Sigve Endresen, Sven Arild Storberget
Produksjonsselskap
Motlys AS/Trad Film AS
Regissør
Ane Helga Lykka
Manusforfatter
Ane Helga Lykka

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
04.06.2019
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Totalbudsjett:
650.000 kroner
Konsulent:
Eirin Gjørv
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
27.03.2020
Tilskudd gitt:
1.150.000 kroner
Totalbudsjett:
3.200.000 kroner
Konsulentvurdering:
Veldig mange i Norge har et forhold til fraflyttingstruede småsteder og spørsmålet om hvor vi "egentlig" hører til. Regissør Ane Helga Lykka har selv valgt å flytte fra Engerdal, men hun ønsker likevel å lage en film om at det går an å ta med seg kvaliteter fra det urbane livet tilbake til utkanten og leve et godt og rikt liv der. «Elgskogen» er en film som vil by på kompleksitet, og det er jo alltid spennende. Ane Helga Lykka er et regitalent som her skal få jobbe med noen av de mest erfarne fagfolka i alle ledd, så jeg tror denne stillfarne og tilsynelatende smale filmen med høye kunstneriske ambisjoner kan vise seg også å få et internasjonalt liv, i tillegg til å bli en både vakker og relevant film for et publikum her hjemme.
Konsulent:
Eirin Gjørv