Norsk filminstitutt

I 2005 filmet regissør Charlotte Røhder Tvedt 13 asylsøkere som kom til Norge for å søke asyl. Hun fulgte dem gjennom møter hos UDI og frem til de fikk svar på søknadene sine. 15 år senere finner vi ut hvordan det gikk med dem etterpå. Dette skal bli en interaktiv dokumentar om migrasjon og integrering i praksis.

Filmskaper:

Charlotte Røhder Tvedt har bakgrunn som videofotograf, manusforfatter, regissør og produsent. Hun er utdannet i dokumentarregi ved Høgskolen i Lillehammer, og har i tillegg studert medievitenskap og statsvitenskap. Hun har regissert, produsert og fotografert diverse dokumentarfilmer, bl.a.: Rekonstruksjon av en familie (2013), Reunion – ti år etter krigen (2011), der hun var produsent, og som vant Amanda for beste dokumentar 2011. Presidenten fra Bastøy fengsel (2008) vant pris for beste dokumentar under Kortfilmfestivalen i Grimstad 2009.

Denne filmen er en oppfølger til hennes film Intervjuet - bak dørene til UDI fra 2006. Tvedts nyeste film, Mellom Oss (2017), var også støttet gjennom Nye veier, og vant publikumsprisen under Oslo Pix. Røhder Tvedt er nå leder for dokumentarfilmlinjen ved Den norske filmskolen.

Om prosjektet

Produsent
Ingvil GIske
Produksjonsselskap
Medieoperatørene AS
Regissør
Charlotte Røhder Tvedt
Manusforfatter
Charlotte Røhder Tvedt

Tildelinger

Ordning:
Idéutvikling Nye veier
Fase:
Utvikling
Dato:
11.09.2018
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
30.09.2018
Tilskudd gitt:
785.000 kroner
Totalbudsjett:
985.000 kroner
Konsulentvurdering:
I 2005 skabte regissøren filmen "Intervjuet - bak dørene i UDI, der viser asyløgeres samtaler og "møde" med det norske samfund. Nu 13 år senere opsøger regissøren de 13 asylsøgere og undersøger hvordan deres liv har udviklet sig. Med brug af tidligere og nyt materiale skabes fortællinger om de mennesker der den gang var asylsøgere. Publikum kan klikke sig rundt i fortællingerne, og bliver både kloge, rørte og informerede. Med unikt materiale vil regissør og producent forsøge sig udi interaktiv dokumentar for nett og app. Det er et udfordrende projekt, både teknisk og fortællemæssigt, et projekt som jeg finder passer helt perfekt i rammerne for Nye Veiers intentioner.
Konsulent:
Helle Hansen
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
09.09.2020
Tilskudd gitt:
1.855.000 kroner
Totalbudsjett:
3.300.000 kroner
Konsulent:
Helle Hansen