Norsk filminstitutt

Fat Front er dokumentarfilmen om en ny form for kvinnefrigjørelse, som vokser fram båret av unge, overvektige kvinner. De kaller seg selv tjukke og fett-aktivister, og er lei av å skamme seg over sine egne fyldige kropper. Nå går de ut i verden med stolthet og selv-aksept for å smadre skjønnhetsidealene, stoppe diskrimineringen og vise verden at tjukke kropper også er flotte kropper. Dokumentarfilmen følger en håndfull skandinaviske kroppsaktivister, som har brukt en stor del av livet sitt på å leve - uten å leve det. De har satt ungdommen på stand-by fordi de har skammet seg og hatet egen kropp. De har unngått å danse, unngått  å kjøpe klær og unngått å kaste seg ut i forelskelse og kjærlighetsliv. Fordi de trodde at livet først kunne leves når de – en gang – gikk ned i vekt.

Om regissør og manusforfatter

Louise Kjeldsen og Louise Detlefsen har jobbet sammen i en årrekke, og har laget flere dokumentarfilmer og tv-serier sammen, blant annet pden prisvinnende My Best Teacher (20017), serien Broke in Nakskov (2015) og nå sist The Survivors. Begge er utdannet ved den danske journalistskolen. Detlefsens debutfilm, From Barbie to Babe, vant en pris på IDFA.

Den norske produsenten Ingvil Giske hos Medieoperatørene har samarbediet med danske Malene Flindt Pedersen  og Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn på flere filmer, blant annet den danske Naturens Uorden, og norske Tungeskjærerne.

 

Om prosjektet

Produsent
Ingvil Giske
Produksjonsselskap
Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn
Co-produksjonsselskap
Medieoperatørene AS
Regissør
Louise Kjeldsen, Louise Detlefsen
Manusforfatter
Louise Kjeldsen, Louise Detlefsen

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
29.03.2019
Tilskudd gitt:
289.000 kroner
Budsjett norsk andel:
479.000 kroner
Konsulent:
Eirin Gjørv