Norsk filminstitutt

Av 28 innbyggere i bygda er fem under 60 år. En annerledes coming-of-age dokumentarfilm om fem voksne brødre som aldri forlot gutterommene på familiegården. Flere sårbare identitetskonflikter settes i sving når enkelte av brødrene tar steget ut i det uvante. Samtidig inntreffer et uventa dødsfall, og fastlåste familiedynamikker reforhandles.

Om å bevare tradisjoner eller bryte ut, og om alt det usagte i en familie.

Brødrene er en annerledes oppvekstfortelling, en humoristisk dokumentar der bygdemannen får lov å blomstre!

Regissør og manusforfatter

Trude Berge Ottersen er utdannet innen kunst og sosialantropologi, og har en master i visuelle kulturstudier fra Universitetet i Tromsø. Hun har laget flere dokumentarer og kortdokumentarer, og regisserte både serien og dokumentarfilmen Ishavsblod, som følger livet på ei selfangstskute (2017). Hun filmet også den prisbelønte dokumentaren Rekonstruksjon Utøya, og jobber nå med flere dokumentarer under utvikling.

Ottersen bor og jobber i Tromsø. 

Om prosjektet

Produsent
Merete Korsberg
Produksjonsselskap
Koko Film AS
Regissør
Trude Berge Ottersen
Manusforfatter
Trude Berge Ottersen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
11.03.2019
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Totalbudsjett:
790.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.11.2019
Tilskudd gitt:
1.000.000 kroner
Totalbudsjett:
4.050.000 kroner
Konsulentvurdering:
I fem år har regissøren fulgt familien Johansen, der har fem hjemmeboende sønner på 32-47 år. De jobber på gården og kender alle i den lille bygd i Nord-Norge. Forandringer i dagligdagen, trangen til frihed og egen familie trækker, men skal traditionerne brydes eller bevares? Dette er et unik indblik i en familie som få kender til. Med kærlighed, humor og respekt er vi med i sorg og glæde. Fremfor alt føler vi med og ler med familien, ikke av dem. Jeg er overbevist om, at det kan blive en smuk særegen norsk film med stort N, som giver stof til eftertanke om egne livsvalg.
Konsulent:
Helle Hansen