Norsk filminstitutt

Flukt (Flee) er en sann historie om et menneske som må konfrontere sin fortid for å kunne skape seg en framtid. Amin kom fra Afghanistan til Danmark som enslig mindreårig flyktning. I dag er han 36 år gammel og en suksessfull akademiker på vei mot en internasjonal karriere. Han skal gifte seg med kjæresten, men hemmeligheten som han har holdt skjult i over 20 år truer med å ødelegge det livet han har skapt for seg selv. 

For første gang åpner Amin opp og deler sin historie med en nær venn. 

Regissør og produsent

Den danske regissøren Jonas Poher Rasmussen debuterte med den kritikerroste dokumentarfilmen Noget om Halfdan i 2006. Han har laget en rekke radiodokumentarer for Dansk Radio og har regissert flere kortfilmer for filmkollektivet Super16. Hans neste spillefilm Searching for Bill var en blanding av dokumentar og fiksjon og vant Nordic Dox-prisen ved CPH:DOX i 2013. Hans siste dokumentarfilm Det han gjorde (2015) har vært vist på en rekke festivaler i flere land og vant Fipresci-kritikerprisen ved Thessaloniki filmfestival.

Flee blir en animert dokumentarfilm. Jonas Poher Rasmussen skriver også manuset, med norske Eskil Vogt som forfatterkonsulent.

Norske Maria Ekerhovd er en svært erfaren produsent med en lang rekke spillefilmer bak seg, sist den Amanda-nominerte Hva vil folk si. Hun startet produksjonsselskapet Mer Film i 2011 og var produsent på Iram Haqs Jeg er din i 2013. I 2014 fikk hun Kanonprisen for beste produsent for spillefilmen Mot naturen. Hun har også vunnet Edith Calmar-prisen. Nå produserer hun denne dokumentaren sammen med produsent Monica Hellstrøm i det danske produksjonsselskapet Final Cut for Real, som blant annet har laget The Act of Killing og The Look of Silence. Hellströms forrige film The Distant Barking of Dogs hadde premiere ved dokumentarfilmfestivalen IDFA.

Om prosjektet

Produsent
Monica Hellstrøm
Produksjonsselskap
Final Cut For Real
Samprodusent
Maria Ekerhovd
Co-produksjonsselskap
Mer Film AS
Regissør
Jonas Poher Rasmussen

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
28.06.2018
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Totalbudsjett:
26.000.000 kroner
Budsjett norsk andel:
862.000 kroner