Norsk filminstitutt

Flophouse America is film about homeless families living permanently in dilapidated hotels. Mikal (12), is one of many children growing up in a flophouse hotel. He is born and raised in the hotel room he shares with his parents, both struggling with alcohol addiction. Mikal’s biggest wish is for his parents to stop drinking and to move to a home of their own. But what does it take for someone to change their ways?

Om regissør, manusforfatter og produsent

Monica Strømdahl er en prisvinnende dokumentarfotograf (stillsfoto), utdannet fra Storbritannia. fotoprosjektet Flophouse America sto første gang på trykk I Aftenposten, og ble også Årets Bilde I 2019. Serien er også publisert i boka Norwegian Journal of Photography. Strømdahl har tidligere laget to studentfilmer frå filmkunst-linja ved Oslo Met, og Flophouse America blir hennes debut som dokumentarfilmskaper i langt format.

Filmen produseres av Beathe Hofseth og Fri Film, som har produsert dokumentarfilm siden 2005, blant annet den prisvinnende Light Fly, Fly High (2013). Den hadde premiere under IDFA, og er vist på mer enn 80 festivaler. Den vant også en Amanda. Hofseth fikk nylig produksjonstilskudd fra NFI til dokumentarfilmen The Golden Swan, historien om Hans Christian Ostrø. Medprodusent er Siri Natvik, som blant annet har produsert dokumentarserien Gode krefter sammen med Hofseth.

Om prosjektet

Produsent
Beate Hofseth, Siri Natvik
Produksjonsselskap
Fri Film AS
Regissør
Monica Strømdahl
Manusforfatter
Monica Strømdahl

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
31.05.2020
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Konsulent:
Eirin Gjørv
Ordning:
Utvikling av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
15.04.2021
Tilskudd gitt:
400.000 kroner
Ordning:
Neo produksjon
Fase:
Produksjon
Dato:
01.03.2022
Tilskudd gitt:
2.600.000 kroner
Totalbudsjett:
4.825.000 kroner
Konsulentvurdering:
Monica Strømdahl er en regissør med et dypt sosialt engasjement, og et visuelt talent som jeg tror vil utgjøre en kraftfull kombinasjon både i denne filmen, og i andre prosjekt i årene som kommer. I Flophouse America går hun inn med kunstnerisk vågemot og med høye ambisjoner for det som skal bli hennes langfilmdebut. Neo gir oss muligheten til å støtte utviklingen av Monica Strømdahls talent og hennes debutantarbeid i langt format. Med Flophouse Amerika vil vi bli med på en oppvekstskildring av en kraftfull og usedvanlig gutt som vil sette avtrykk i oss. Filmen vil spørre: Hva kreves for at et menneske skal endre seg? Og hvordan brytes sosial arv? Her har vi både en kraftfull film, men også et spennende filmkunstnerskap å se frem til, med en regissør som jeg tror vil bidra til å sette en ny visuell standard innen norsk dokumentarfilm. Filmen har flere visningsavtaler på plass allerede, og har ambisjoner om å nå både et norsk og internasjonalt publikum via både festivaler og TV, samt ulike typer spesialvisninger.
Konsulent:
Eirin Gjørv