Norsk filminstitutt

Gråsonen er en kort dokumentarfilm om skam, stigma og stillheten som følger når et ungt menneske blir dømt for en umenneskelig handling - en film som stiller spørsmål ved hvordan og hvorfor så mange norske menn begår seksuelle overgrep på fest, og hvordan det å bli utsatt for overgrep fra én du kjenner endrer et liv.

Om regissør og manusforfatter

Signe Rosenlund-Hauglid har en bachelor i journalistikk fra Oslo Met fra 2017. Hun har etter det jobbet som journalist i blant annet NTB, Dagbladet TV og VG, der hun hovedsakelig har jobbet med utenriksjournalistikk, featurejournalistikk og #metoo. Hun har også vært filmanmelder i VG, samtidig som hun har studert Filmkunst ved OsloMet, der hun ble ferdig sommeren 2019. Hun har fotografert og klippet alle sine egne filmer: Blessed, en kortdokumentar om en russisk LHBTI-aktivist, Kor faen blei det av Norge?, en kortdokumentar om jentebandet «Sliteneliten» og Not in Tanzania, en kortdokumentar om homofile i Tanzania, som hun også produserer selv.
 

Om prosjektet

Produsent
KriStine Ann Skaret, Sarah Winge-Sørensen
Produksjonsselskap
Stray Dog Productions AS
Regissør
Signe Rosenlund Hauglid
Manusforfatter
Signe Rosenlund Hauglid

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
29.05.2020
Tilskudd gitt:
520.000 kroner
Konsulentvurdering:
Jeg synes det er prisverdig at Signe Rosenlund Hauglid her har vilje til å gå inn å belyse hvordan unge menn har opplevd forløpet rundt festvoldtektene de er dømt for, med påfølgende soning. Hun ønsker med dette å sette søkelys på alvor og konsekvenser av festvoldtekter. At Hauglid her også våger å gå inn i filmen selv, og balansere perspektivene med sin egen fortelling, vitner om stort vågemot. Teamet er svært samkjørte, og filmen inngår i et større prosjekt med en til dels ung målgruppe. Her har vi et relativt ungt regitalent med vilje til å sette dagsorden i en film som også blir personlig. Jeg føler meg trygg på at Gråsonen kan bli en kompleks, men også spennende film som jeg tror den vil nå bredt i sin målgruppe, og få stor betydning for denne.
Konsulent:
Eirin Gjørv