Norsk filminstitutt

Da jeg traff Liv i tenårene så sa det pang, forteller Hans. Det satt i, og det sitter i fremdeles.

Historien om Hans og Liv er en sterk og vakker skildring av hvordan det er å skilles fra sitt livs kjærlighet. Liv har fått Alzheimer. Vi følger 93 år gamle Hans over tid, hvor tap og sorg blander seg inn i en munter og nær manns hverdag. Liv blir gradvis sykere. Han vet at han en dag snart blir alene, selv om det allerede kjennes ut som om han er det, også når de er sammen. Sorg er kjærlighetens pris, sier Hans. I tiden etter Livs død, endrer livet seg for Hans. Lengselen trekker i han, han har fysiske smerter i brystet. Hva gjør livet verdt å leve?

Om regissør og manusforfatter

Mari Bakke Riise er utdannet dokumentarregissør fra NISS, og har lang erfaring fra tv- og dokumentarserier. Hun har blant annet hatt regi på Farmen, Brennpunkt, Ingen grenser, 71 grader nord og På liv og Død, og har også jobbet med klipp og redigering. Hun har også regissert dokumentarfilmen Kayayo (2016), som ble Oscar-shorlistet i kategorien beste korte dokumentar.

Om prosjektet

Produsent
Margreth Olin
Produksjonsselskap
Speranza Film AS
Regissør
Mari Bakke Riise
Manusforfatter
Mari Bakke Riise

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
29.03.2019
Tilskudd gitt:
250.000 kroner
Totalbudsjett:
335.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
07.02.2020
Tilskudd gitt:
850.000 kroner
Totalbudsjett:
1.990.000 kroner
Konsulentvurdering:
Filmen følger Hans (93) gjennom prosessen der han prøver å finne mening i livet uten Liv, hans livs store kjærlighet. Teamet har med dette prosjektet en ambisjon om å åpne en nasjonal samtale og refleksjon rundt det å miste våre kjære til døden. Primærmålguppa er over 60 år, og skal nås via både Aftenposten TV og en rekke spesialvisninger. I tillegg vil filmen sannsynligvis også oppleves som relevant for en yngre og bredere gruppe. Jeg tror dette vil bli en både vakker, viktig og sår film, som kan åpne en større samtale om sorg. Jeg tror også konstellasjonen av regi og produsent er unik, og har stor tro på at de skal lykkes med sine kunstneriske ambisjoner med dette prosjektet.
Konsulent:
Eirin Gjørv