Norsk filminstitutt

Jorden er en chili er en fantasirik og filosofisk fortelling fra et barns perspektiv i form av en animert kortdokumentar for barn. I filmen blir publikum med på en reise inn i en liten gutts lek sammen med lillebror og nabojenta. Det blir en blanding av heftige kamper mellom det gode og det onde, brorskap, kjærlighet, drøm og mareritt. Den lille gutten har selv regi på hvordan historien skal fortelles, og kortfilmen er en lek med hvordan barn formidler sitt univers og visualiserer sine fantasier gjennom å lage en animasjonsfilm.

Prosjektet er utviklet gjennom NFIs Nye veier.

Regissør og manusforfatter:

Even G. Benestad er en svært erfaren dokumentarfilmskaper, og hans gjennombrudd ble filmen Alt om min far i 2002. Filmen om regissørens far, Espen Esther Pirelli Benestad, vant en rekke priser både innenlands og utenlands, blant annet Amanda, FIPRESCI-prisen i Gøteborg og Golden Award i Toronto. Også hans siste langdokumentar, om den nå avdøde kunstneren Pushwagner, vant en Amanda. Hans siste dokumentar handler om den legendarisk klubben Club 7 i Oslo. Benestad har også laget flere kortfilmer og reklamefilmer, og var dokumentarfilmkonsulent i NFI fra 2013-2016.

Om prosjektet

Produsent
Karianne Berge
Produksjonsselskap
Indie Film AS
Regissør
Even G. Benestad
Manusforfatter
Even G. Benestad

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
31.05.2018
Tilskudd gitt:
688.500 kroner
Totalbudsjett:
899.628 kroner
Konsulentvurdering:
Even G. Benestad vil utforske grensene for hvor skummelt film kan lages for barn, og vil også utvikle sine egne regiambisjoner mot bredere animasjonsfilmer for barn. Han stiller høye kvalitative krav til seg selv, og innser hvilke utfordringer prosjektet kan bringe. Kombinasjonen med en ny, men erfaren, produsent er spennende, og bra for både regi, produsent og produksjonsselskap. Filmen kan vekke oppsikt både kunstnerisk og i en debatt om utfoldelse og viktigheten av lek og fantasi hos barn.
Konsulent:
Lars Løge
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.11.2019
Tilskudd gitt:
839.340 kroner
Totalbudsjett:
1.513.032 kroner
Konsulentvurdering:
Kreative dokumentarfilmer for den yngre målgruppen lages det ikke mye av, men her kommer det en film som tar målgruppen på alvor. I rammefortellingen er vi en dag i Emriks liv, hvor han sammen med lillebror og venninna snart blir dratt inn i kamp med DEN ANDRE SIDEN når alle kosedyrene til lillebror, anført av Grete Gris, plutselig blir ond og kidnapper ett av barna. Men i filmen så passer også Emrik på at filmen stemmer overens med hvordan det virkelig ser ut inni hodet hans når lillebrors kosedyr blir onde, så han har også sterke meninger om kameraplassering, animasjonsbitene og musikken. Den voksne regissøren i denne filmen er et etablert talent som har vist evne til å gå inn i svært ulike univers og gi en sterk subjektiv og visuell skildring av disse. Det er første gang han jobber mot denne målgruppen, som teamet ønsker å nå på både festivaler og TV, og her blir det mye å glede seg til for barn i mange aldre.
Konsulent:
Eirin Gjørv