Norsk filminstitutt

Den samiske rapperen Nils Rune Utsi aka SlinCraze forsøker å leve av musikken. Problemet er bare det at færre enn 20.000 mennesker forstår språket han rapper på.

Nils Rune Utsi (25), bedre kjent som rapperen SlinCraze, bor sammen med moren i den vesle, samiske bygda Máze på Finnmarksvidda. Det er tilsynelatende lite ved ham som matcher det bildet folk flest har av samer, eller rappere for den saks skyld. Han går ikke i kofte, driver ikke med reindrift og bor ikke i lavvo. Kanskje er det nettopp grunnen til at han har blitt en av de fremste, moderne ambassadørene for samisk språk og kultur.

Regissør og manusforfatter

Simen Braathen er utdannet tekstforfatter ved Westerdals School of Communication, i Oslo. Han har tidligere jobbet tre år i New York, hvor han var med å starte opp NYC-kontoret til det internasjonale reklamenettverket Leo Burnett. Han har vært nominert til YoungGuns Award 2012, som er en internasjonal hederspris for unge kreative under 30 år, og jobber nå som regissør i Indie Film. «Mazé Represent!» er han første langfilm.

Produsent og produksjonsselskap

Stig Andersen jobbet i mange år som programsekretær i NRK og var med på å starte opp NRK2 før han begynte som regissør i Motlys. Siden den gang har han vært regissør og produsent i Nordisk Film, samt dokumentarfilmkonsulent i Norsk filminstitutt, før han begynte i Indie Film AS i 2013.

Indie Film AS har siden 1998 produsert både dokumentarserier og enkeltstående dokumentarer, som blant annet «Idas dagbok», «Club7», «Ballettguttene», «Pushwagner», «Prøvetid» og dokumentarserien «Institusjonen».

Kontaktperson

Stig Andersen
Produsent, Indie Film AS
Telefon: 905 65 344
E-post: stig@indiefilm.no

Om prosjektet

Produsent
Stig Andersen
Produksjonsselskap
Indie Film AS
Regissør
Simen Braathen
Manusforfatter
Simen Braathen

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
27.05.2015
Tilskudd gitt:
845.000 kroner
Totalbudsjett:
2.908.701 kroner
Konsulentvurdering:
Filmens fortelling følger en slags «Den stygge andungen»-struktur. Rapperen SlinCraze vil ut i den store verden og anerkjennes som rapper - men nekter å ta på seg samekofta og spille på sin etnisitet. Men for å finne sin egen stemme er han nødt til å erkjenne at det er det samiske språket og kulturen som er hans styrke, og at det viktigste kanskje er å få annerkjennelse blant sine egne. Filmen følger rapperen SlinCraze på veien mot platekontrakt - og kanskje må han flytte fra mamma og hjembygda Maze på Finnmarksvidda. En spennende og original karakter i et fargerikt miljø, som virker som et eksotisk bakteppe for en klassisk historie. «Maze Represent» har en co-produksjonsavtale med NRK, og med Indie Films internasjonale nettverk, kombinert med Rein films i Nord-Norge og det samiske elementet, tror jeg filmen vil få et godt publikum, - særlig blant unge mennesker.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
11.02.2015
Tilskudd gitt:
200.000 kroner
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
12.05.2014
Tilskudd gitt:
150.000 kroner
Konsulent:
KriStine Ann Skaret