Norsk filminstitutt

Somalia befinner seg i en brytning mellom ekstremistisk islamisme og demokratisk statsdannelse, og filmen følger en gruppe Burundiske soldater som står midt i denne kampen. De er innleid til den Afrikanske Union sin hær under mandat fra FN til å nedkjempe Al-Shabaab. To av soldatene filmer i tillegg på oppdrag av regissøren og dokumenterer deres tjeneste.

Regissør og produsent

Torstein Grude har markert seg både som regissør og produsent, og Piraya Film AS med Grude og Bjarte Mørner Tveit i spissen er en av de fremste produsentene av dokumentarfilm i Norge i dag. De står bak flere internasjonalt anerkjente og prisvinnende dokumentarer som blant annet Gulabi Gang, Yodok Stories, Russian Lessons, Belarusian Waltz, og Back to the Square. I 2014 ble Piraya Film Oscarnominert som co-produsent for The Act of Killing sammen med danske Final Cut For Real, og deres Love City, Jalalabad ble nominert til Amanda for beste dokumentarfilm. Torstein Grude har også skrevet manuset til Mogadishu Soldier.

Kontaktinformasjon:

Bjarte Mørner Tveit
Produsent, Piraya Film AS
Telefon: 408 70 587
E-post: bjarte@piraya.no

Om prosjektet

Produsent
Bjarte Mørner Tveit og Torstein Grude
Produksjonsselskap
Piraya Film AS
Regissør
Torstein Grude
Manusforfatter
Torstein Grude

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.09.2014
Tilskudd gitt:
2.600.000 kroner
Totalbudsjett:
6.700.000 kroner
Konsulentvurdering:
Dette blir et nakent, rått, blodig og ekte bilde av soldaters liv og det fellesskapet som oppstår dem imellom, og prosjektet har en helt unik inngang for å vise det virkelige livet til en soldat. Torstein Grude og Bjarte Mørner Tveit har de siste årene jobbet seg opp til å bli de aller fremste på dokumentar i Norge. Deres filmografi strekker langt utover dette landets grenser, og de er heller ikke redde for kontroverser. Med seg på laget har de den danske klipperen Niels Pagh Andersen, som i dag er blant de fremste klipperne i Europa.
Konsulent:
Even G. Benestad
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Dato:
19.09.2013
Tilskudd gitt:
500.000 kroner
Konsulent:
Even G. Benestad