Norsk filminstitutt

I etterkant av et selvmordsforsøk får Petter hjelp av bestekompisen, Sverre, til å komme seg på beina igjen. Sverre gir ham lovnader om bedre tider, med nye muligheter for å utøve Petters hobby, kite-surfing, og å lage dokumentarfilm. For at Petter skal få det bedre, blir de enige om å starte et filmprosjekt. De går spontant ut i Oslos gater på jakt etter “ekte følelser” de kan dokumentere med kamera.

Regissør og manusforfatter

Petter Åberg (27) har utdanning fra Elvebakken videregående skole og Nordland kunst- og filmfagskole. Han har tidligere laget filmene Luna og Stian 2016.

Sverre Aujar Nistad Kvamme (26) har utdanning fra The European Film College og Nordland kunst- og filmfagskole. Han har tidligere laget filmene Villdyr (2017) og Albatross (2016).


 

Om prosjektet

Sjanger
Dokumentarfilm
Produsent
Carsten Aanonsen
Produksjonsselskap
Indie Film AS
Samprodusent
Even Benestad
Regissør
Sverre Kvamme, Petter Aaberg
Manusforfatter
Sverre Kvamme, Petter Aaberg

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
01.11.2019
Tilskudd gitt:
180.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
22.06.2020
Tilskudd gitt:
1.100.000 kroner
Totalbudsjett:
3.470.234 kroner
Konsulentvurdering:
Temaet psykiske problemer og selvmord har dessverre stor aktualitet både i og utenfor Norge. I dette prosjektet er det et ungt regiteam som med talent, kraft og vågemot vil sette unge menneskers psykiske helse på dagsorden. Produksjonsselskapet har allerede en portefølje med beslektede filmer som er lansert på kino i en tydelig kontekst. De har i dette prosjektet koblet de unge debutantene med et erfarent team. Og allerede har prosjektet sterke partnere som skal bidra til å sette både film og tema på dagsorden. Prosjektet har også markert seg internasjonalt, og vil nok kunne møte et publikum både på TV og på festivaler i ulike territorier. Jeg føler meg trygg på at dokumentarfilmen Nattebarn vil bidra til å fjerne tabu, og åpne både for dialog og mere hjerterom. Og bli en usminket, rå og sterk filmfortelling med nerve og autentisitet. Det er en film jeg tror vil berøre og engasjere et bredt og dels ungt publikum både innenfor og utenfor landets grenser. Og gi oss alle tilgang til stemmer vi kan lære mye av i arbeidet med å lage mer humane samfunn.
Konsulent:
Eirin Gjørv