Norsk filminstitutt

Vitenskapen bringer oss stadig nærmere det perfekte. Men hva om du ikke er perfekt i det hele tatt?

Vi lever i en tid hvor kommende foreldre gjør tidlige tester av fosteret for å sjekke om noe er galt. Er de i tvil, fjerner de heller fosteret fremfor å bringe det frem. Fremtidens supermenneske skal være feilfritt. Jacob Nossell er 24 år gammel. Han er normalt intelligent, morsom og sosial, men han har en funksjonshemming som gir ham spasmer, stivhet og taleutydelighet. Han er ikke sosialt akseptert og trolig en type menneske vi kommer til å se mindre og mindre av. Nossell ønsker å vise seg frem, gjøre noe, skrike ut! Han vil sette opp en performance på Royal Danish Theatre, og stykket heter Human Phase-Out.

Regissør og produsent

Medieoperatørene har produsert en rekke prisbelønnede tv-serier, dokumentar- og kortfilmer. De skal samarbeide med den danske hovedprodusenten Moving Documentary ved produsent Malene Flindt Pedersen, og den nederlandske produsenten Zuidenwind.
Regissør og manusforfatter Christian Sønderby Jepsen har tidligere laget blant annet den prisvinnende dokumentarfilmen The Will, som vant danskenes Amanda, Bodil, i 2012, Blood Ties (2013) og Side by Side (2009).

Den norske delen av budsjettet vil bestå av lydetterarbeid og colour grade og tilsvarer ca 9% av det totale budsjettet. Den norske co-produsenten er Ingvil Giske.

Kontaktinformasjon:

Ingvil Giske
Produsent, Medieoperatørene
Telefon: 957 54 529
E-post: ingvil@mop.no

Om prosjektet

Produsent
Malene Flindt Pedersen
Produksjonsselskap
Moving Documentary
Samprodusent
Ingvil Giske
Co-produksjonsselskap
Medieoperatørene
Regissør
Christian Sønderby Jepsen
Manusforfatter
Christian Sønderby Jepsen
Premieredato
10.03.2016

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
14.10.2014
Tilskudd gitt:
280.000 kroner
Totalbudsjett:
5.728.000 kroner
Budsjett norsk andel:
435.182 kroner
Konsulentvurdering:
Medieoperatørene ønsker å utvide sitt kontaktnett internasjonalt og dette prosjektet er en god start på dette. Regissøren har med sine tidligere filmer vist enormt talent og ikke minst publikumstekke. Filmens tema er også meget relevant i vår tid. Hva er egentlig et perfekt menneske? Hva vil det si å være annerledes? Hvordan vil vår fremtid bli om vi fortsetter jakten på det genetisk perfekte?
Konsulent:
Even G. Benestad