Norsk filminstitutt

Bønn skal bli en utforskende og internasjonal dokumentarfilm om menneskers samtale med sin gud. Ved å være tilstede i hverdag og bønn på steder de fleste av oss ikke har tilgang til, vil regissøren skape en stor fortelling om det som ligger til grunn for all religion, og som gjør oss like.

Om regissøren


Lars Petter Gallefoss er utdannet dokumentarregissør og journalist, og har en imponerende produksjon å vise til. Han har blant annet regissert Lille Norge og Stormaktene (5 x59 min) som ble vist på NRK i år, og Den gode viljen (5x59 min/1x59min) som gikk på NRK i 2013. Disse dokumentarseriene viser et stort fortellertalent i sterk utvikling.    

Om prosjektet

Produsent
Ida Kleppe
Produksjonsselskap
Pandora Film AS
Regissør
Lars Petter Gallefoss
Manusforfatter
Lars Petter Gallefoss

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
05.02.2016
Tilskudd gitt:
765.000 kroner
Totalbudsjett:
1.525.000 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er et ambisiøst prosjekt fra en meget dedikert og talentfull regissør som med dette prosjektet vil utfordre sitt kunstneriske ståsted og filmatiske uttrykk. Filmen skal fortelles gjennom en kollasj av observerende situasjoner, assosiative følelser og tablåer. Kombinasjonen av regissørens visuelle og menneskelige tilnærming til både tematikken og hovedpersonene gjør dette til et kunstnerisk utfordrende prosjekt med et stort internasjonalt potensial.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
15.04.2015
Tilskudd gitt:
607.500 kroner
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen