Norsk filminstitutt

Ervin er snart fem år. Da han var to og ett halvt år gammel utviklet han en gjennomgripende form for autisme. Ordene og andre tillærte sosiale ferdigheter forsvant bare i løpet av noen få måneder.
Hva skjer når barnet ditt ikke lengre kan uttrykke seg og gjøre seg forstått av verden rundt, ikke en gang av sine nærmeste? Hvordan kan Ervin, foreldre og omgivelsen rundt finnet et nytt landskap å kommunisere i nå som språket er borte?

Vi er født med et sett med filter, og lærere oss å bruke disse for å separere og nyansere inntrykk utenfra både visuelt og innholdsmessig. En autist har annerledes filtre, og sanseinntrykk kan derfor oppfattes som sterke og intens. Hvordan er dette for Ervin? Hva er det han sanser? Hvorfor beskytter han seg, og gjemmer seg under tepper? Hvorfor elsker han å hoppe? Hvorfor vifter han med fingrene foran øynene? Hvorfor kan han sitte i timevis å dunke hodet i veggen om ingen stopper han?

Ervin er en film om en autistisk gutts møte med verden og verden møte med han.

Om regissør


Karoline Grindaker fikk sitt store gjennombrudd sammen med Hilde Kjøs og filmen Lykkens Grøde. Etter det har de to blant annet laget filmen Frontsøstrene, og jobber for tiden med Lebensborn. Denne gangen skal Grindaker regissere selv, og jobbe med en annen produsent. Grindaker har vist sitt talent flere ganger. Selv filmene de har laget for tv har sin egen stil og sitt eget tempo.

Om prosjektet

Produsent
Therese Naustdal
Produksjonsselskap
Gaia Film AS
Regissør
Karoline Grindaker
Manusforfatter
Karoline Grindaker

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
08.02.2017
Tilskudd gitt:
872.500 kroner
Totalbudsjett:
15.250.00 kroner
Konsulentvurdering:
Et sterkt og utfordrende Nye veier prosjekt fra en engasjert filmskaper som har imponert med sine tidligere filmer der hun viser en ganske så unik evne til å komme tett på sine karakterer og fange de store historiene/emosjonene i de små observasjonene og hverdagslige samtalene. Kombinert med tilgangen hun har til Ervin og familien hans gir dette regissøren et sjeldent spennende utgangspunkt for å utforske og med det prøve å fange noe av Ervins verden gjennom kamera. Dette er også en satsing på en ny og spennende produsent - regi konstellasjon.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
27.04.2016
Tilskudd gitt:
500.000 kroner
Konsulent:
Even Gottfred Benestad