Norsk filminstitutt

Magalúf er syndens pøl. Ungdommer kommer dit for én ting. Fest. Det er rene frisonen for alle tabuer. Og mye går også galt: Jenter blir voldtatt og menn ramler ned i døden fra femte etasje. Finnes det noen fornuft i dette? Hvorfor må unge mennesker gjøre dette? Regissør Jon Vatne ønsker å finne svar, og vil på en svært kunstferdig måte vise oss sitt Mågalúf. 

Om regissør


Regissør Jon Vatne er opptatt av filmens form og hvordan dette brukes til å formidle følelser. Han har erfaring som filmregissør, fotograf og klipper både med dokumentarer og musikkvideoer. Som formell utdannelse har han blant annet en Master i fjernsynsproduksjon fra Høgskolen i Lillehammer. I 2015 regisserte han kortdokumentaren Psykonauten, om å reise i sitt eget sinn ved hjelp av fleinsopp.

Om prosjektet

Produsent
Håvard Gossé Bergseth
Produksjonsselskap
Spætt Film AS
Regissør
Jon Vatne
Manusforfatter
Jon Vatne

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
27.04.2016
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Konsulentvurdering:
Jon Vatne har med sine filmer vist et spesielt talent for visuell fortelling. Hvordan hans Mågalúf blir er ikke godt å si. Det blir garantert ikke som forventet. Dette er ikke Paradise Hotell! Dokumentarfilmregissører med stort fokus på form er ikke vanlig. Innhold preger dokumentaren. Slik sett tror jeg Jon Vatne er viktig for dokumentarfilmen. Han har vist at han mestrer den visuelle fortellingen med blant annet filmen Psykonauten, som følger en ung mann som spiser fleinsopp og reiser i sinnet.
Konsulent:
Even Benestad
Ordning:
Idéutvikling Nye veier
Fase:
Produksjon
Dato:
31.05.2017
Tilskudd gitt:
1.057.500 kroner
Totalbudsjett:
1.525.000 kroner
Konsulentvurdering:
I denne dokumentarfilmen vil regissør Jon Vatne følge en forventningsfull ungdomsgjeng på ferietur til Magaluf og utforske hvilke urmenneskelige krefter som driver dem. Hva kan trangen til å kaste alle hemninger og hive seg ut i vill festing lære oss om oss selv. Regissøren vil veksle mellom to kontrasterende fortellerperspektiv; Det ene empatisk fra ungdommenes subjektive opplevelser og det andre fra regissørens mer observerende ståsted. Jon Vatne vil med dette utgangspunktet lage en filosofisk og forførende film som med religiøs symbolikk betrakter «hedningene» i det han kaller et «sakralt party-helvete». Dette er et modig prosjekt om tematikken synd og skjødesløshet anno 2017.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen