Norsk filminstitutt

Mellom oss er et interaktivt dokumentarfilm-prosjekt, som i sin helhet skal bestå av filmklipp laget av folk i ulike aldre fra hele landet. Nettsiden for prosjektet finnes på www.mellomossfilm.no. Tematisk skal filmen handle om tilhørighet, forhold mellom individ og fellesskap, og konsekvensene av å ikke høre til. Med utgangspunkt i "På seg selv kjenner man ingen andre" skal disse varierte egenartede historiene bindes sammen til noe større og bli en film som kan gi oss nye perspektiver på det fellesskapet og den verden vi lever i.

Om regissør og manusforfatter

Regissør og manusforfatter Charlotte Røhder Tvedt har jobbet med film og TV siden 1994. Hun har regissert, produsert og fotografert diverse dokumentarfilmer, blant annet Rekonstruksjon av en familie (2013 - Hederlig omtale under BIFF2012), Presidenten fra Bastøy fengsel (vant beste dokumentar i Grimstad i 2008) og produserte Reunion – ti år etter krigen (2011 - Amanda for beste dokumentar samme år). Røhder Tvedt er en erfaren regissør, med en original tilnærming til interessant tematikk i sine arbeider.

Om prosjektet

Produsent
Mari Monrad Vistveen
Produksjonsselskap
Medieoperatørene AS

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
06.04.2016
Tilskudd gitt:
922.500 kroner
Totalbudsjett:
1.946.686 kroner
Konsulentvurdering:
Et komplekst og originalt metodisk prosjekt fra en modig og erfaren regissør, som med dette vil søke etter den ultimate autensiteten. Regissørens stemme skal ligge i hvilke oppdrag og spørsmål som stilles, i dialogen med deltagerne, i valg av historier og i hvordan historiene klippes sammen. På en flerstemt, fragmentert og essayistisk måte vil regissøren forske på subjektivitet og forhold mellom oss, og lage en ærlig, morsom og dypt gjenkjennelig film om det å være menneske - en «homage» til livet.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
15.04.2015
Tilskudd gitt:
450.000 kroner
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen