Norsk filminstitutt

Filmen vil utforske vårt forhold til minner og hvordan minnene former vår virkelighetsoppfatning og vårt selvbilde. Utgangspunktet og rammen for filmen er barneskolen som regissøren selv gikk på for 20 år siden, som nå skal rives. Minnene blir fortalt gjennom autentiske og nære lydopptak, stiliserte visuelle grep og dokumentarisk materiale av de tidligere elevene sine ulike møter med den forlatte skolebygningen. Dette er en formsterk film der regissøren vil prøve å fange følelsen av å gå inn i noe som både er levende og dødt på samme tid. En film som handler om hvordan minnet om barndommen er skjørt. 

Om regissøren


Regissør Sunniva Sundby er utdannet dokumentarfilmregissør fra Høgskolen i Lillehammer (2013) og hennes avgangsfilm Som hun elsker (2013) ble vist på Bergen Internasjonale Filmfestival, Nordic Docs, Belgrade Documentary and Short film festival og Kortfilmfestivalen i Grimstad. Den vant også pris for beste dokumentar under Den Norske Studentfilmfestivalen, og Sundby mottok prisen for beste studentdokumentar under Den Norske Dokumentarfilmfestivalen.

Om prosjektet

Produsent
Thomas Robsahm, Natalya Sarch
Produksjonsselskap
Motlys AS
Regissør
Sunniva Sundby
Manusforfatter
Sunniva Sundby

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
05.02.2016
Tilskudd gitt:
890.000 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er et utforskende prosjekt fra en regissør som gjennom sine tidligere arbeider har vist at hun har en helt egenartet visuell tilnærming til sin tematikk og sitt materiale. Minnet gir stort rom for at regissør Sunniva Sundby både kan forske og leke i formspråket. Med utgangspunkt i lydopptakene av de tidligere elevene vil hun finne fortellergrep som kan levendegjøre deres minner. Hun vil også forske i hvordan de tidligere elevene nesten kan fungere som rekvisitter for historiene sine. Dette er en visuelt original og utfordrende film som kan gi publikum en stemningsfylt opplevelse og samtidig ta de med på en reise tilbake i tid, tilbake til våre egne minner.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
15.04.2015
Tilskudd gitt:
382.500 kroner
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen