Norsk filminstitutt

Når knoklene blir til gele skal bli et utradisjonelt portrett av Michael Krohn, frontfigur, vokalist og låtskriver i Raga Rockers. Som låtskriver har han sparket oppover og satt fingeren på verkebyller i det norske velstandssamfunnet, men i sitt eget liv har han stort sett spent bein på seg selv. Dette skal bli en visuell og emosjonell reise inn i hodet til en av Norges aller største rockepoeter. 

Om regissøren


Dokumentarfilmskaper og journalist Tommy Gulliksen er en av landets mest erfarne filmskapere, som vant sin første Gullrute for beste regi i 2010. Han har laget over 20 TV-dokumentarer, og er mest kjent for sin dokumentartrilogi om 22.juli. Den første filmen i triologien, En liten øy i verden, mottok både Gullruten og Nymphes d’Or under TV-festivalen i Monte Carlo. I 2015 kom han med filmen Edderkoppen, et portrett av en ung muslim som var i PST sitt søkelys for sitt engasjement for motstanden mot Assad i Syria. 

Om prosjektet

Produsent
Linn Aronsen
Produksjonsselskap
Norsk Fjernsyn AS, Hans Lukas Hansen (animasjonsprodusent)

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
08.09.2016
Tilskudd gitt:
1.002.500 kroner
Totalbudsjett:
1.525.000 kroner
Konsulentvurdering:
Dokumentarfilmskaper og journalist Tommy Gulliksen har laget over 20 filmer, og han søker alltid etter områder hvor han kan bli bedre som dokumentarfilmskaper. Samtidig opplever han ofte å bli bundet av TV-kanalene og distributørenes krav til innholdet, og vil derfor bruke Nye veier til å fristille seg fra disse kravene og lage en mer kompromissløs og utforskende film. I tett samarbeid med produsentene ønsker han å utfordre seg selv som filmskaper både i form og innhold. Han vil søke å få noen svar på hva som gjør Michael Krohn til en genial låtskriver, og han vil undersøke om det er sånn at utskuddene blir de mest interessante kunstnerne. Kombinasjonen av regissørens talent, motivasjon og prosjekt gjør dette til et på alle måter spennende og interessent prosjekt for Nye veier.
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
11.11.2015
Tilskudd gitt:
370.000 kroner
Konsulent:
Kari Moen Kristiansen