Norsk filminstitutt

Filmen følger forholdet mellom Atle og Erlynee fra forelskelse og frieri, til barnefødsler og bryllup. Vi følger paret gjennom de nødvendige ritualer, som skildres med mye humor og en dose tvil, men med stor tro på kjærligheten. Parrets store dilemma blir kravet om omskjæring og et liv under Sharia. Filmen stiller kontroversielle spørsmål rundt religion og religiøse ritualer, og gir et unikt og originalt innblikk i praktiserende Islam.

Om regissøren

Erlynee Kardany har regissert flere dokumentarfilmer og serier for TV2, blant annet Himmeljegerne, og Dit peppern gror, samt Insider for MAX. Hun har også lang erfaring som klipper på dokumentar både i Norge og Singapore.

Om prosjektet

Produsent
Atle Evang Reinton
Produksjonsselskap
Novemberfilm AS
Regissør
Erlynee Kardany
Manusforfatter
Svein Olav Sandem, Atle Evang Reinton

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.05.2016
Tilskudd gitt:
500.000 kroner
Totalbudsjett:
1.597.365 kroner
Konsulentvurdering:
Regissør Kardany ønsker med denne filmen å utforske sin religion på en annen måte, og vekke en ny forståelse av Islam i Norge. Det har jeg stor tro på at filmen vil bidra til, og jeg tror den vil gi både et intimt, emosjonelt og humoristisk innblikk i en problemstilling som er er svært relevant for mange unge mennesker i dag - ikke bare med religiøse tradisjoner, men for alle som står med store spørsmål om tro og tvil - på kjærligheten. Jeg tror også filmen vil kunne få et godt festivalliv og muligheter for videresalg i Norden.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
30.04.2015
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Konsulent:
KriStine Ann Skaret
Arena:
Asia Tv Forum & Market i Singapore
Dato:
29.11.2017
Tilskudd gitt:
40.000 kroner