Norsk filminstitutt

De fleste av oss bærer på tanker og fantasier om ikke å oppføre seg. Enten det er å stjele i butikken, sparke en gammel dame ned rulletrappen, kjøre ned en syklist eller kaste klærne i et offentlig rom. De fleste av oss lar det bli med tankene. Vi besinner oss. Men vi fascineres av dem som ikke gjør det. Denne filmen følger vanlige respektable mennesker og deres fantasier og handlinger som går over streken. Historiene åpner opp en side av menneskesinnet som vi ikke snakker som ofte om, og de påtrengende tankene som ligger der og murrer, og som noen ganger får se virkelighetens lys.

Regissør

Line Hatland har lang erfaring som dokumentarregissør. Hennes siste film, Skyggen, har akkurat blitt vist på CPH:DOX. Hun ønsker nå å utforske en ny kreativ metode med et prosjekt som forener filmatiske elementer som observasjonsscener, intervjuer, stillbilder og iscenesettelser fra virkelighet og fantasi i én kunstnerisk helhet.

Kontaktperson

Ida Ven Bruusgaard
Produsent, Medieoperatørene AS
Tlf. 958 21 489
Mail: ida@mop.no

Om prosjektet

Produsent
Ida Ven Brusgaard
Produksjonsselskap
Medieoperatørene AS
Regissør
Line Hatland
Manusforfatter
Line Hatland

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
25.06.2014
Tilskudd gitt:
858.500 kroner
Totalbudsjett:
1.224.700 kroner
Konsulent:
Even G. Benestad
Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
20.11.2013
Tilskudd gitt:
244.000 kroner
Konsulentvurdering:
Dette blir en film om vanlige folks fantasier og handlinger som går over streken. Fascinasjonen ligger i selve det å våge å gjøre det. Hva skiller dem som fantaserer om det og ikke tør, fra dem som tar steget? Det gleder jeg meg til å få svar på her.
Konsulent:
Even G. Benestad