Norsk filminstitutt

Per Fugelli har i mange år vært en tydelig stemme i den norske debatten og har en helt spesiell plass i manges hjerter. Fugellis tanker og ord har åpenbart stor resonans i mange mennesker. Han gir mening og håp og taler innvandrerfiendtlige stemmer midt imot. Han gir mening, retning, trygghet og noe å tro på i en omskiftelig verden. I 7 år har den norske verden visst at Fugelli var syk. Nå dør han og Erik Poppe har fulgt ham i den siste tiden, hvor Fugelli søker etter mening med livet og ikke minst med døden.

Regissør og manusforfatter

Erik Poppe er en av Norges store regissører. Han har mange spillefilmer bak seg, men få dokumentarfilmer. Dette er første gang produsent Finn Gjerdum og regissør Erik Poppe sammen skaper en dokumentarfilm, og det er også første gang Poppe arbeider uten manuskript.

Om prosjektet

Produsent
Finn Gjerdrum, Stein B. Kvae
Produksjonsselskap
Paradox Rettigheter as
Regissør
Erik Poppe

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
03.02.2017
Tilskudd gitt:
700.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
09.11.2017
Tilskudd gitt:
1.800.000 kroner
Totalbudsjett:
5.725.189 kroner
Konsulentvurdering:
Her er en film som på mange måter skiller seg ut. Den skapes av en spillefilms regissør, den handler om en mann, som dør, og filmen har en meget høy og tydelig kunstnerisk ambisjon. Jeg har fulgt prosjektet tett, og det har vært en fornøyelse å se skapelsesprosessen. Idet filmen er tett på ferdig, så kjenner jeg resultatet. Det er en sterk, rørende og humoristisk film, som rører noe i oss alle. Den er velfortalt og visuelt vakker. Et kunstnerisk verk, som jeg tror alle mennesker kan ha glede av, og spesielt den norske befolkning, som har levd med Fugellis stemme.
Konsulent:
Helle Hansen
Dato:
13.11.2017
Tilskudd gitt:
983.000 kroner