Norsk filminstitutt

Polyfonatura er en opplevende dokumentarfilm om musiker og lydkunstner Eirik Havnes, hans fangst av naturlyder og hans komposisjon av et symfonisk verk med naturen som orkester.

Om regissør og manusforfatter

Jon Vatne er filmregissør, - fotograf og -produsent, hovedsaklig for dokumentarfilm og musikkvideoer. Vatne har en Master i fjernsynsproduksjon fra Høgskolen i Lillehammer, og har også studert dokumentarfilm i New York. I 2015 regisserte han kortdokumentaren Psykonauten, om å reise i sitt eget sinn ved hjelp av fleinsopp.

Hans film Mågalúf, en dokumentarfilm om partycharterturen til Syden, var en del av NFIs talentutviklingsprogram Nye veier, og ble blant annet vist på VGTV. Også her jobbet Vatne sammen med produsent Håvard Wettland Gossé i hans selskap Spætt  Film.

Om prosjektet

Produsent
Håvard Wettland Gossé
Produksjonsselskap
Spætt Film AS
Regissør
Jon Vatne
Manusforfatter
Jon Vatne

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
26.10.2016
Tilskudd gitt:
150.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
28.06.2018
Tilskudd gitt:
340.000 kroner
Totalbudsjett:
1.995.529 kroner
Konsulentvurdering:
Filmen følger skapelsen av en polyfon symfoni skapt av opptak fra ulike absurde opptakssituasjoner i norsk natur, der komponisten oppsøker grotter, fossefall, trær og vidder gjennom fire årstider. Det er en 4 akters fortelling, som kulminerer i at komponistens verk spilles for naturen. Det visuelle er slående og sterkt, og etter beste personlig vurdering er også musikken mektig og sterk.
Konsulent:
Lars Løge
Arena:
Odense International Film Festival 2019
Dato:
04.07.2019
Tilskudd gitt:
20.000 kroner