Norsk filminstitutt

«Post-Punk Disorder» er del to av sagaen «The Punk Syndrome» (2012), som Indie Film AS har samprodusert tidligere. Bandet, som består av utviklingshemmede, vokste seg store og endte opp som vinnere av den finske Melodi Grand Prix-finalen. De vant ikke, men mange så dem spille og dette genererte mer fans over hele verden. Nå skal bandet bryte opp. Frontfiguren Pertti mener det er nok. Han vil ikke mer. De andre er ikke helt enig i dette. Filmen følger bandets siste tid sammen.

Indie Film AS ved produsent Carsten Aanonsen samarbeider her med finske Mouka Filmi ved Sami Jahnukainen som hovedprodusent, som de også har samarbeidet med tidligere. Carsten Aanonsen er produsent og partner i Indie Film AS, som siden 1998 har produsert både dokumentarserier og enkeltstående dokumentarer filmer som har blitt vist på kino, tv og festivaler over hele verden.

Norsk kunstnerisk bidrag består hovedsakelig av lyddesign for alle versjoner av filmen, med blant annet Tormod Rignes og lydetterarbeidsselskapet Cosmic Noise involvert, samt også det grafiske designet på prosjektet. Totalbudsjett for prosjektet er på 4.827.341 kroner, og norsk andel av totalen er 661.270 kroner, en andel på ca 14 %. Tilskuddet fra Norsk filminstitutt tilsvarer 10 % av totalbudsjettet og 70 % av norsk andel.

Kontaktperson

Carsten Aanonsen
Produsent, Indie Film AS
Telefon: 908 65 203
E-post: Carsten@Indiefilm.no

Om prosjektet

Produsent
Sami Jahnukainen
Produksjonsselskap
Mouka Filmi
Samprodusent
Carsten Aanonsen
Co-produksjonsselskap
Indie Film AS
Regissør
Jukka Kärkkäinen og J-P Passi
Manusforfatter
Jukka Kärkkäinen og J-P Passi

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
25.06.2015
Tilskudd gitt:
460.000 kroner
Totalbudsjett:
4.827.341 kroner
Budsjett norsk andel:
661.270 kroner
Konsulentvurdering:
Indie Film har jobbet seg opp til en sterk posisjon i norsk dokumentar, og deres samarbeid med Mouka Filmi er fruktbart. Det går begge veier og Mouka Filmi har blant annet co-produsert «Idas Dagbok» med Indie Film. «Post-Punk Disorder» kan ytterligere styrke deres samarbeid, og med tanke på den første filmens kvaliteter er det grunn til å tro at dette også er en film som kan gjøre det knakende godt både nasjonalt og internasjonalt.
Konsulent:
Even G. Benestad