Norsk filminstitutt

Høsten 2016 blir Aslaug Holm kontaktet av en lærer på Sagene skole, der hun selv har hatt barn. Hun er fortvilet, og i en følelse av avmakt tar hun kontakt fordi Aslaug er dokumentarfilmskaper. En familie som har barn på skolen, har nettopp fått beskjed om at faren vil bli sendt ut av landet. Han etterlater seg kone og fire barn. Familien trenger hjelp.

Om regissør og manusforfatter

Aslaug Holm er en prisbelønnet og anerkjent regissør, filmfotograf og klipper. Hennes film Brødre, der hun filmer og følger sine egne to sønner gjennom åtte år, har deltatt på 65 filmfestivaler i over 50 land. Filmen har vunnet flere enn sju internasjonale priser, og Holm vant som første dokumentarfilmskaper Amanda for Beste regi i 2015.

 

Holm har en lang merittliste med dokumentarfilmer, både for kino og tv, blant annet Oljeberget om Jens Stoltenberg (2006), Vekten av kjærlighet (2008), og var klipper og fotograf på Heftig og Begeistret (2001). Hun har også fått NFIs VIP (Vekst i prosjekt)-stipend, og jobber med utvikling av flere dokumentarer parallelt. I den kommende dokumentaren om a-ha har hun både foto regi sammen med Thomas Robsahm. Holm driver produksjonsselskapet Fenris sammen med mannen Tore Buvarp.

Om prosjektet

Produsent
Tore Buvarp
Produksjonsselskap
Fenris AS
Regissør
Aslaug Holm
Manusforfatter
Aslaug Holm

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
06.11.2019
Tilskudd gitt:
483.050 kroner
Totalbudsjett:
617.600 kroner
Konsulentvurdering:
Hvordan forbli en god nabo i en global verden som bringer de store konfliktene rett hjem i nabolaget? Dette er det eksistensielle grunnspørsmålet Aslaug Holm går løs på i «Rosmarys historie». Aslaug Holm vil i dette prosjektet utforske grensesnittet mellom dokumentar og fiksjon ved å iscenesette og tydeliggjøre karakteren bak kamera i det denne møter en opprørende historie foran kamera. Med en fot trygt plassert i det dokumentariske, og med en annen inn i det Aslaug Holm vil utvikle seg på innen fiksjonen, vil hun her utvide sitt eget form- og fortellerspråk i jakten på hvordan skape både relevans og magi på skjermen. Aslaug Holm har ikke tidligere være med på Nye veier, og vi har mye å glede oss til ved at en regissør av hennes format nå skal inn i ordningen med et prosjekt som både har høy relevans og høye kunstneriske ambisjoner.
Konsulent:
Eirin Gjørv