Norsk filminstitutt

Rosmary og familien hennes var godt integrerte støttespillere i sitt nærmiljø på Sagene i Oslo. På grunn av en enkelt, dagligdags hendelse ble hverdagen deres snudd opp ned, i møte med maskineriet i velferdsstaten, etter at de hadde bodd 12 år i Norge. Mannen til Rosmary, Carlos, ble sendt ut av landet. Dette får dramatiske konsekvenser for Rosmary, og viser hva et møte mellom et hardt kjempende menneske og overmakten kan føre til. Regissør Aslaug Holm vender igjen blikket mot sin egen bydel Sagene i Oslo.

Om regissør og manusforfatter

Aslaug Holm er en prisbelønnet og anerkjent regissør, filmfotograf og klipper. Hennes film Brødre, der hun filmer barndommen og oppveksten til sine to sønner, har deltatt på festivaler i over 60 land, og har vunnet en rekke internasjonale priser bla hovedprisen i HotDocs Filmfestival i 2016. Holm vant som første dokumentarfilmskaper Amanda for Beste regi i 2015.

Aslaug Holm har en lang merittliste med dokumentarfilmer; hun var blant annet klipper og fotograf på kinosuksessen Heftig og begeistret (2001), og hun lagde FIPRESCI-vinner Oljeberget om Jens Stoltenberg (2006). Hun har også regissert Generasjon Utøya, sammen med Sigve Endresen, som vant Folkets Amanda (2021). Hun er co-regissør og fotograf på a-ha The Movie, som hadde internasjonal premiere på Tribeca Film Festival (2021). Holm vant Amandas gullklapper i 2007 og ble i år tildelt Aamot-statuetten, som er Norsk films høyeste utmerkelse. Hun driver produksjonsselskapet Fenris Film sammen med sin faste produsent Tore Buvarp.

Om prosjektet

Produsent
Tore Buvarp
Produksjonsselskap
Fenris AS
Regissør
Aslaug Holm
Manusforfatter
Aslaug Holm

Tildelinger

Ordning:
Nye veier, utvikling/produksjon etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
06.11.2019
Tilskudd gitt:
483.050 kroner
Totalbudsjett:
617.600 kroner
Konsulentvurdering:
Hvordan forbli en god nabo i en global verden som bringer de store konfliktene rett hjem i nabolaget? Dette er det eksistensielle grunnspørsmålet Aslaug Holm går løs på i «Rosmarys historie». Aslaug Holm vil i dette prosjektet utforske grensesnittet mellom dokumentar og fiksjon ved å iscenesette og tydeliggjøre karakteren bak kamera i det denne møter en opprørende historie foran kamera. Med en fot trygt plassert i det dokumentariske, og med en annen inn i det Aslaug Holm vil utvikle seg på innen fiksjonen, vil hun her utvide sitt eget form- og fortellerspråk i jakten på hvordan skape både relevans og magi på skjermen. Aslaug Holm har ikke tidligere være med på Nye veier, og vi har mye å glede oss til ved at en regissør av hennes format nå skal inn i ordningen med et prosjekt som både har høy relevans og høye kunstneriske ambisjoner.
Konsulent:
Eirin Gjørv
Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
10.12.2021
Tilskudd gitt:
2.176.950 kroner
Totalbudsjett:
33.250.00 kroner
Konsulent:
Eirin Gjørv