Norsk filminstitutt

Det politiske klimaet i Italia har lenge vært en farse. Skandalepressen har i årevis badet i landets ledende politiker, Silvio Berlusconi som blir beskyldt for det meste. Men det stopper ikke der. En italiensk komiker, Beppe Grillo har nemlig kastet seg inn i den politiske kampen, og i 2013 vant han med 25% av stemmene og satt inn 163 vanlige mennesker i det italienske parlamentet. Blir det sprøtt? Ja! Blir det kaos? Helt klart! Planen med det hele var å skape et ekte demokrati. For at dette skulle fungere laget komikeren noen regler. Blant annet skulle det ikke være lov å danne allianser med andre partier og alle politiske møter blir streamet live på Beppes egen blogg. Fungerer det? Blir det bedre? Eller vil makt og politisk spill sakte, men sikkert gripe tak i de som aller mest ønsker seg et helt nytt system. Klarer Beppe og bære all den makten han får?

Prosjektet er et samarbeid mellom norske Piraya Film og danske Magic Hour films, begge produksjonsselskaper som med tidligere meritter har vist at de kan lage dokumentarer som både skaper debatt og internasjonal interesse.

Hoveddelen av norsk innsats er klipp, foto og grade/grafikk. Totalbudsjett for prosjektet er på 8.995.919 kroner, og norsk andel av totalen er 1.931.634, en andel på ca 21 %. Tilskuddet på totalt 875.000 kroner inkludert utvikling fra Norsk filminstitutt tilsvarer 9 % av totalbudsjettet og 45 % av norsk andel.

Kontaktperson

Bjarte Mørner Tveit
Produsent, Piraya Film AS
Telefon: 40870587
E-post: bjarte@piraya.no

Om prosjektet

Produsent
Lise Lense-Møller
Produksjonsselskap
Magic Hour Films
Samprodusent
Bjarte Mørner Tveit
Co-produksjonsselskap
Piraya Film AS
Regissør
Lise Birk Pedersen
Manusforfatter
Lise Birk Pedersen

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
21.01.2015
Tilskudd gitt:
550.000 kroner
Totalbudsjett:
8.995.919 kroner
Budsjett norsk andel:
1.931.634 kroner
Konsulentvurdering:
Norges kanskje beste dokumentarfilmselskap, Piraya Film, og danskenes superkanon Magic Hour har slått seg sammen for å lage politisk satire i høyformat. Magic Hour Films i Danmark og produsent Lise Lense Møller er en av Europas sentrale aktører i dokumentarfilm og har laget en rekke prisbelønnede filmer verden over. Dette kan bli en film av internasjonalt nivå som trolig vil treffe både nordmenn, dansker, svensker og mange flere. Det er demokrati på ville veier, men er det et demokrati for folket? Til tross for at det er folket som styrer det?
Konsulent:
Even G. Benestad
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
14.11.2013
Tilskudd gitt:
350.000 kroner
Konsulent:
Even G. Benestad