Norsk filminstitutt

Lene Marie (31) lider av ekstrem anoreksi. Hun har stort sett gjemt seg for helsevesenet siden hun var i tenårene. Så begynte hun å fotografere.    

Regissører og manusforfatter

Margreth Olin er en av Norges fremste dokumentarfilmskapere. Olin co-regisserer denne filmen sammen med fotograf Espen Wallin som har fulgt Lene Marie i flere år, og en ny sterk registemme, Katja Høgset.

Katja Nørregaard Høgset er en spennende ny registemme som mener alvor. «Fengslet og Forlatt» er en oppsiktsvekkende debut. Katja Nørregaard Høgset er utdannet dokumentarfilmregissør fra Høgskolen i Lillehammer (2014). Hennes eksamensfilm ”Jeg er best” ble vist på vist på Eurodok, Den norske Dokumentarfilm-festivalen, Nordic Docs og Kortfilmfestivalen i Grimstad.

 Espen Wallin er fotograf og fotolærer. Han har publisert dokumentarbilder og portretter i norske magasiner, samt gjort musikkvideoer og reklame for sosiale medier. Espen har jobbet med Lene Marie Fossen i 8 år, og har fått en eksklusiv og unik tilgang .

Margreth Olin har vunnet en rekke priser både for sine filmer og for sitt samfunnsengasjement. Hun debuterte med skoleoppgaven I Kjærleikens Hus i 1994. I 1998 kom hennes første helaftens kinodokumentar, Dei mjuke hendene, som vant Amanda for beste dokumentar. Siden har det blitt en rekke priser – Kroppen min (2002) vant også en Amanda, og har også vunnet priser og blitt vist på flere festivaler i utlandet. Ungdommens råskap (2004) ble nominert til European Film Award. Olins første spillefilm, Engelen, kom i 2009, og var Norges Oscar-kandidat i 2010. Filmen om unge, mindreårige asylsøkere, De andre, ble også en Amandavinner og vakte stor debatt i Norge, den ble vist både på Stortinget og på en rekke festivaler og konferanser i utlandet. Mannen fra Snåsa kom i 2016 og ble sett av 170 000 på kino, og er Norges nest mest sette kinodokumentar. I 2017 kom filmen Barndom. Selvportrettet er Olins 12. film.

Om prosjektet

Produsent
Margreth Olin
Produksjonsselskap
Speranza Film AS
Regissør
Katja Høgseth, Margreth Olin, Espen Wallin
Manusforfatter
Margreth Olin
Premieredato
25.11.2019

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
01.03.2017
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
24.05.2018
Tilskudd gitt:
1.650.000 kroner
Totalbudsjett:
4.130.000 kroner
Konsulentvurdering:
Hvordan er det at leve med anoreksi? Det viser denne unikke film i al sin gru og smerte, men også med værdighed og kærlighed. Det stærke team med Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin, har i en årrække fulgt Lenes kamp for at leve, også med kunsten. De har unik adgang til alle involverede parter. Det er en kompleks og stærk fortælling, der tvinger publikum til at reflektere, den er visuel smuk og tiltider uhyggelig i sin æstetik. Der er en tydelig tematik og en klar vision fra regissørene. Jeg ser frem til et værk, der bliver vanskeligt at ryste af sig.
Konsulent:
Helle Hansen
Arena:
Doc Corner Cannes 2019
Dato:
11.06.2019
Tilskudd gitt:
50.000 kroner