Norsk filminstitutt

Kinodokumentaren Stol på meg handler om Waleed Ahmed. En karismatisk ung gründer som startet sitt eget selskap i en alder av 18 år, og fremsto som et unikt talent. Omtalt i media som «Norges Mark Zuckerberg», fikk han raskt innpass hos politikere, diplomater og kongelige. Hvordan førte denne kortlevde karrieren med storslåtte business-avtaler i USA til en arrestasjon av FBI og en dom på 11 år for internasjonal svindel? Stol på meg er et ungdomsportrett som skildrer en større fortellingen om tilhørighet, identitet, svindel og drømmer.

PREMIERE Våren 2021 DOKUMENTAR 97 min REGISSØR Emil Trier FOTO Petter Holmern Halvorsen MEDVIRKENDE Waleed Ahmed PRODUSENTER Nicolai Moland ogThomas Robsahm PRODUKSJONSSELSKAP Motlys AS DISTRIBUTØR TBA SALGSAGENT First

Hand Films

Regissør og manusforfatter:

Emil Trier står for både manus og regi på Stol på meg, og har med erfarne Thomas Robsahm fra Motlys som produsent med Nicolai Moland som medprodusent. Emil Trier er en internasjonalt prisvinnende filmregissør. Han har en bachelor i Film og Estetikk og gikk også på The European Film College i Danmark.  Han har regissert en rekke dokumentarer, musikkvideoer, reklamer og kortfilmer.  Blant prosjektene er The Norwegian Solution, som ble Amanda-nominert i 2010, Brettkontroll, High Point og nå sist Den Andre Munch med Karl Ove Knausgård (2018), hvor også bror Joachim Trier har co-regi.

Foto: Motlys AS

Om prosjektet

Produsent
Thomas Robsahm, Nicolai Moland
Produksjonsselskap
Motlys AS
Regissør
Emil Trier
Manusforfatter
Emil Trier

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Utvikling
Dato:
24.01.2018
Tilskudd gitt:
525.000 kroner
Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
15.08.2018
Tilskudd gitt:
2.000.000 kroner
Totalbudsjett:
6.700.000 kroner
Konsulentvurdering:
Det er en interessant tematik og en historie med stor kompleksitet. Teamet har unik adgang til en original og autentisk historie, der både udfordrer publikum på sympatier og normer. Teamet har høje visuelle og kunstneriske ambitioner, som jeg har tiltro til kan føres ud i livet. Den seneste udvikling med optagelser i USA understreger, at der venter en stærk visuel, humoristisk og til tider bedrøvende film. Det er et stærk team der står bag filmen. Jeg glæder mig allerede til premieren.
Konsulent:
Helle Hansen