Norsk filminstitutt

Supervention 2 følger ett knippe ski- og snowboardutøvere gjennom to sesonger og lar publikum ta del i deres uforutsigbare reise, og utfordringene de møter underveis. I filmen får man møte utøvere i forskjellige aldre og livssituasjoner - alt fra den unge og ambisiøse utøveren som hele tiden vil pushe grenser, til veteranen som ønsker å finne tilbake til leken. Her finner man folk som lever av sponsorer, folk som studerer, og de som tar strøjobber ved siden av for å få råd til den ene reisen i året. Vi finner også de som lever et tilnærmet normalt liv med familie og unger, men allikevel velger å risikere alt for å få kjørt en fjellside. Hva driver disse menneskene? Hvorfor risikerer de så mye når gevinsten tilsynelatende er liten? 

Om regi, manus og produsent

Jan Petter Aarskog startet med filmproduksjon som 15-åring, og lagde flere ski- og snowboardfilmer i ung alder. Han har bachelor i animasjon fra Høgskolen Volda og påbygning i manus fra Griffith University i Australia. Aarskog var med å utvikle satireserien Norske grønnsaker for NRK hvor han nå er delaktig på regi og manus.  Han ble nominert til Amanda for Beste foto for Supervention (2013) i 2014. 

Filip Christensen startet med film som 15-åring, og etablerte Field Productions som 16 åring. Christensen har vunnet flere prestisjetunge priser for sine filmer blant annet Beste europeiske film for Being There på International Freeski Film Festival i 2011. Han produserte og regisserte Supervention i 2013, som fikk stor suksess på kino, og har produsert 2nd unit scener for Kampen om tungtvannet og Birkebeinerne. Nominert til Amanda for Beste foto for Supervention i 2014. 

Even Sigstad har bakgrunn både som trener, aktiv utøver innenfor frikjøring på ski og med film og foto. Han er lisensiert operatør for film og foto med kameradroner. Nominert til Amanda for Beste foto for Supervention i 2014. 

Om prosjektet

Produsent
Filip Christensen
Produksjonsselskap
Field Productions AS
Regissør
Jan Petter Aarskog, Even Sigstad, Filip Christensen
Manusforfatter
Jan Petter Aarskog
Distribusjonsplattform
Kino

Tildelinger

Fase:
Produksjon
Dato:
07.01.2016
Tilskudd gitt:
4.000.000 kroner
Totalbudsjett:
15.156.000 kroner
Konsulentvurdering:
Supervention 2 er oppfølgeren til kino- og nett-suksessen Supervention fra 2013. Den første filmen er en spektakulær opplevelse der utøverne bruker alt fra bratte fjellskråninger og forfalne bygninger på gudsforlatte steder, til urbane spiraltrapper som underlag for halsbrekkende stunts på snowboard og ski. Film nummer to bygger videre på det filmskaperne etablerte med Supervention, men denne gangen handler det like mye om menneskene som selve kjøringen. Teamet bak filmen vet hva de vil, og de kjenner sin målgruppe godt da de er en del av den selv. Jeg har stor tro på at den ferdige filmen vil gjøre det godt på kino - en film som dette hører hjemme der. Dette skal bli en stor opplevelse, og den krever et lerret og en kinosal. Supervention 2 er ikke en type prosjekt som preger min søknadsbunke og når det i tillegg er så solid som dette er det stas å kunne støtte det.
Konsulent:
Even Benestad
Dato:
19.09.2016
Tilskudd gitt:
1.052.486 kroner