Norsk filminstitutt

Et filmdikt om vår verden som er i ferd med å spinne ut av kontroll. Historien foregår på Kapp Verde: Stedet der orkanene fødes. 

Om regissør og manusforfatter

Petr Lom er en prisvinnende dokumentarfilmskaper (Regissør og Fotograf) og jobber med tema som omhandler urettferdighet. Han skriver og lager filmer sammen med hans kone Corinne Van Egeraat, som etablerte selskapet ZIN Documentaire i 1999. Deres Burma Storybook (2017), med tilskudd fra Nordnorsk filmfond og Fritt Ord, deltok på mer enn 50 internasjonale festivaler. Musikken er laget av Tromsø-artisten Biosphere/Geir Jenssen. 
Ten Thousand Images ble etablert av Mette Cheng-Munthe Kaas i 2014, og har produsert en rekke prisvinnende dokumentarer, blant annet Nowhere to Hide, som vant hovedprisen på IDFA. Hun har også gjort flere samproduksjoner.
For 3 år siden begynte samarbeidet mellom ZIN og Ten Thousand Images på en langsiktig basis. Deres co-produksjoner inkluderer: Angels on Diamond Street som hadde sin premiere på IDFA i 2019, The Coriolis Effect, og We are the River med ZIN som hovedprodusent, og Bong Thom – the big brother (arbeidstittel) med Ten Thousand Images som hovedprodusent. 

Foto: Vanya Cheng Wiik

Om prosjektet

Produsent
Corinne Van Egeraat
Produksjonsselskap
Zin Documentaire B.V
Samprodusent
Mette Cheng Munthe-Kaas
Co-produksjonsselskap
Ten Thousand Images AS
Regissør
Petr Lom
Manusforfatter
Corinne Van Egeraat, Petr Lom

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
25.06.2019
Tilskudd gitt:
525.000 kroner
Totalbudsjett:
6.740.904 kroner
Budsjett norsk andel:
596.777 kroner
Konsulent:
Eirin Gjørv