Norsk filminstitutt

Dokumentaren går rett i kjernen på en svært vanskelig situasjon mange palestinere lever i, og som vi i liten grad kjenner de konkrete historiene til. Vi møter blant annet Ziad Al-Hammouri i ”Jerusalem Center for Social & Economic Rights”, og følger hans arbeid for at palestinere i byen skal få beholde sine hjem, på tross at israelske utbygginger. Filmen har allerede visningsavtaler med SVT, YLE, ARTE og NRK.

Den norske budsjettandelen inkluderer lyd, musikk og animasjon (kreativt bidrag), regnskap og revisjon, linjeprodusent og produksjonsadministrasjon.

Norsk budsjettandel av totalbudsjettet er på 17 %.

Om prosjektet

Produksjonsselskap
HB PeÅ Holmquist Film AB
Samprodusent
Hege Dehli
Co-produksjonsselskap
Mechanix Film AS
Regissør
PeÅ Holmquist, Suzanne Khardalian
Manusforfatter
Suzanne Khardalian

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
05.02.2016
Tilskudd gitt:
340.000 kroner
Totalbudsjett:
37.105.00 kroner
Budsjett norsk andel:
6.500.00 kroner
Konsulentvurdering:
Denne filmen viser de menneskelige konkrete konsekvensene av en internasjonal konflikt gjennom en personlig stemme, som gjør et viktig arbeid i kampen mot diskriminering. En svært solid og velbegrunnet søknad som også inneholder et motivasjonsbrev fra den norske komponisten Malika Makouf Rasmussen, som jeg tror vil tilføre denne filmen vesentlige kunstneriske kvaliteter. Jeg opplever dette som en fruktbar co-produskjon, som vil gi interessante muligheter og nettverk for videre samarbeid, kreativt og lanseringsmessig - både for Mechanix Film, Holmquist og Makouf Rasmussen.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret