Norsk filminstitutt

The Space Between følger et knippe personer som på forskjellig måte er berørt at våpenindustrien. Enten som offer, overgriper – eller i rommet mellom. Filmen tar utgangspunkt i den anerkjente teatertruppen Rimini Protokolls forestilling Situation Rooms, som vever sammen 20 historier fra virkeligheten i en high tech teaterforestilling. Gjennom en bue fra soldaten via våpenet og over til offeret, presenteres vi for den underliggende utfordringen: Hva er teaterpublikummet og dermed også vår rolle i dette intrikate spillet?

Substans Film og Christine Cynn utvikler parallelt den interaktive platformen We are the Gun, der man følger "livslinjen" til forskjellige våpen – også her gjennom historiene til både overgripere og offer. Våpenindustriens økonomi er basert på gjenbruk. Det samme våpenet dreper mennesker i forskjellige kriger.

Regissør og produsent

Christine Cynn er utdannet antropolog og filmarbeider fra Harvard. Hun har blant annet vært co-regissør og co-produsent av den Oscarnominerte dokumentaren The Act of Killing, samt regissør av The Globalisations tapes, med Joshua Oppenheimer. Cynn er bosatt i Balsfjord i Troms.
Substans Film AS og produsent Kristian Mosvold står blant annet bak dokumentarfilmen En drøm til havs som ble vist under årets CPH:DOX. Han er også co-produsent på dokumentaren 1989, åpningsfilmen under Cph:Dox, regissert av Oscar-nominerte Anders Østergaard.

Kontaktperson:

Kristian Mosvold
Produsent, Substans Film AS
Telefon: 936 00 647
E-post: kristian@substans.org

Om prosjektet

Produsent
Kristian Mosvold
Produksjonsselskap
Substans Film AS
Regissør
Christine Cynn
Manusforfatter
Christine Cynn

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
19.11.2014
Tilskudd gitt:
1.845.000 kroner
Totalbudsjett:
4.286.665 kroner
Konsulentvurdering:
Pilot og beskrivelse viser en original tilnærming og visuell bevissthet som gjør dette komplekse prosjektet tilgjengelig. Det har allerede oppnådd stor interesse internasjonalt, og er blant annet utvalgt til Pitch på IDFA-Forum 2014. The Space Between er et nyskapende og utfordrende prosjekt, både kunstnerisk og lanseringsmessig, fra et spennende team som spesialiserer seg på nye fortellerplattformer.
Konsulent:
KriStine Ann Skaret