Norsk filminstitutt

The Venus Project er et ærlig og avslørende portrett av hva det vil si å være en ung kvinne i det angivelig seksuelt frigjorte Skandinavia.

Dokumentarfilmen er en samproduksjon med danske House of Real og produsent Jesper Jack. Norsk andel av budsjettet vil bestå av klipp, lydsjef, lyddesign og musikk.

Regissør og produsent

Regissørene Mette Carla Albrechtsen og Lea Glob er begge utdannet ved Den Danske Filmskole, og har en rekke kortfilmer og dokumentarer bak seg. Glob og Albrechtsen har også skrevet manuset til The Venus Project.
Håvard Bustnes har lang erfaring både som produsent og regissør, og produserer filmen sammen Jesper Jack i danske House of Real. Sistnevnte var også co-produsenter på Faction Film sin siste film Opprørske oldemødre.

Kontaktinformasjon

Håvard Bustnes
Produsent, Faction Film AS
Telefon: 982 21 341
E-post: haavard@factionfilm.no

Om prosjektet

Produsent
Jesper Jack
Produksjonsselskap
House of Real
Samprodusent
Håvard Bustnes
Co-produksjonsselskap
Faction Film AS
Regissør
Mette Carla Albrechtsen og Lea Glob
Manusforfatter
Mette Carla Albrechtsen og Lea Glob

Tildelinger

Ordning:
Samproduksjon av dokumentar med utenlandsk hovedprodusent
Fase:
Produksjon
Dato:
19.09.2014
Tilskudd gitt:
300.000 kroner
Totalbudsjett:
4.577.621 kroner
Budsjett norsk andel:
563.566 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er et veldig bra prosjekt med en pilot som viser både originalitet, stil og form. Regissørene tar sammen med sine karakterer del i handlingen og deler sine følelser og tanker. Filmskaperne har skapt en egen atmosfære og et særpreg som kan gjøre dette til en magisk reise fremfor en mulig flau en
Konsulent:
Even G. Benestad