Norsk filminstitutt

Regissør David Alræks bestefar har alltid inspirert ham gjennom sine eventyr, reiser og oppfinnelser. Når bestefaren havner på sykehjem med en alvorlig demensdiagnose, er David redd for at livet hans er over. Men bestefar Kaare nekter å godta sin skjebne, og drømmer fortsatt om nye eventyr. Filmen tar tilskueren med på en reise gjennom to liv og tre generasjoner, og handler om hvordan noe nytt oppstår i det noe annet svinner hen.

Regissør og produsent

Produksjonsselskapet Sjau AS ble stiftet i 2012 og eies av David Alræk selv. David Alræk har sin utdannelse fra blant annet Høyskolen i Lillehammer, og har tidligere hatt regi og medregi på kortdokumentar og dokumentarserier. Dette blir hans andre lengre dokumentarfilm som regissør, etter debutfilmen Mellom engler og drager som ble vist på NRK i 2011. Produsent Elisabeth Kleppe har bred erfaring som produsent, og har produsert film for de fleste TV-kanalene i Norge. Hun har jobbet som regissør og produsent i selskapet Aldeles AS siden 2005.

Kontaktperson

Elisabeth Kleppe
Produsent
Telefon: 922 46 985
E-post: elisabeth@aldeles.no

Om prosjektet

Produsent
Elisabeth Kleppe
Produksjonsselskap
Sjau AS
Co-produksjonsselskap
TV2
Regissør
David Alræk
Manusforfatter
David Alræk
Premieredato
05.04.2017

Tildelinger

Ordning:
Utvikling og produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
24.02.2015
Tilskudd gitt:
850.000 kroner
Totalbudsjett:
1.990.255 kroner
Konsulentvurdering:
Dette er på mange måter en trist historie siden den handler om en rakrygget sterk mann som er i ferd med å forsvinne inn i sitt eget hode, men til tross for dette har hovedpersonen blink i øyet og en lun humor. Humoren og den svært levende mannen vil trolig bidra til å gjøre dette til en personlig, underholdene, morsom og vemodig film om noe vi alle kjenner til, og frykter. Arkivmaterialet er mangfoldig slik at det meste kan fortelles med bilder. Bestefar og barnebarn har brukt sitt kamera flittig i årene som har gått, og det kommer filmen til å tjene på. Det kan også gjøre den unik.
Konsulent:
Even G. Benestad