Norsk filminstitutt

Den norske danseren Mona Berntsen står på scenen med verdens største artister, og har millioner av beundrende øyne rettet mot seg, men dette er egentlig en film om ensomhet. 

Om regissør og manusforfatter

Tommy Gulliksen er en svært erfaren regissør med bred filmografi. Fra kritiske samfunnsdokumentarer til musikkdokumentar og senest War of Art (2019), en film som gir et unikt innblikk i Nord Korea. Han har også vunnet sju gullruter, blant annet for En liten øy i verden (2012), Edderkoppen (2015) og nå sist for Når knoklene blir til gelé, et Nye veier-prosjekt. Han sto også bak tv-suksessen og Gullrute-vinneren Da vi styrte landet, der seks norske statsministrer møttes over en middag, samt dokumentarserien Mannen som falt. Han jobber nå blant annet med dokumentaren Sound of Ice, om ismusikeren Terje Isungset.

Gulliksen er i dag leder for dokumentarsatsningen i produksjonsselskapet Oslo Pictures AS, han var tidligere i Norsk Fjernsyn.

Foto av Mona Berntsen: Rune Bendiksen

Om prosjektet

Produsent
Dyveke Bjørkly Graver
Produksjonsselskap
Oslo Pictures AS
Regissør
Tommy Gulliksen
Manusforfatter
Tommy Gulliksen

Tildelinger

Fase:
Utvikling
Dato:
23.11.2016
Tilskudd gitt:
100.000 kroner
Konsulent:
Ola Hunnes
Fase:
Utvikling
Dato:
06.11.2019
Tilskudd gitt:
688.258 kroner
Totalbudsjett:
860.323 kroner
Konsulentvurdering:
Hvordan kan man leve drømmen, og samtidig være seg selv? Dette blir et viktig spørsmål i denne filmen. Danseren Mona står overfor flere livsvalg, som filmteamet skal følge henne i. Det innovative ved prosjektet ligger i at Tommy Gulliksen her søker å bygge fortidsfortellingen i filmen opp gjennom noen nøkkel-dansescener, som skal være grunnsteinene i den emosjonelle grunnstrukturen i filmen. Tommy Gulliksen har et tydelig manifestert talent, og har altså klare tanker om hvordan han vil bruke Nye veier og dette prosjektet for å utfordre seg selv som regissør. Det er også spennende at prosjektet både skal være kunstnerisk nyskapende og samtidig har et stort kommersielt potensial mot en relativt ung målgruppe.
Konsulent:
Eirin Gjørv
Ordning:
Produksjon av dokumentarfilm etter konsulentvurdering
Fase:
Produksjon
Dato:
10.12.2021
Tilskudd gitt:
1.190.794 kroner
Totalbudsjett:
332.500.0 kroner
Konsulent:
Eirin Gjørv